2017-03-09 14:02:33• hírek • Kocsis Zoltán

Híd épülne a Szamoson – és ezúttal nem Szatmárnémetiben

A sülelmedi Szamos-híd
A sülelmedi Szamos-híd

A Szamos északi oldalán 62,1 kilométer választja el közúton Szatmárnémetit Nagybányától, a folyó bal oldalán, tőle délre pedig 74,6 kilométer. Átkelni a folyón hídon csak Erdőszádán lehet, azon kívül pedig csak komppal vagy hidassal. Amikor az időjárási és vízviszonyok lehetővé teszik. Mindez azonban néhány éven belül megváltozhat.

Kománytámogatásra eredménytelenül várva Szinérváralja önkormányzata úgy döntött, megpróbál saját forrásaiból hidat építeni a kisváros és a Szatmár megyei Remetemező között. Hasonló elgondolásra jutott Aranyosmeggyes is, azzal a különbséggel, hogy a község saját forrásaiból nem lenne képes kiszorítani a szükséges 2,5 - 3 millió eurót.

A Mihai-Radu Iancu által vezetett önkormányzat már elkészített egy tanulmányt, amelyben egy könnyű szerkezetű fémhíd szerepel Patóháza és a Kolcs községhez tartozó Szamoskrassó között. Ott, ahol jelenleg hidas szállítja az embereket.

„Természetesen nem egy négy sávos betonhidat kell elképzelnünk. Ezzel együtt a híd teherforgalom számára is használható lenne", fogalmazott megkeresésünkre Ioan Rus. A megyei tanács alelnöke a máramarosi Sülelmed településen található hídhoz hasonlította a tervekben szereplő hidat. Egy ilyen szerkezetet 4-5 hónap alatt össze lehet rakni, tette hozzá.

A legnagyobb gondot, mint mindig, a források előteremtése jelenti - az aranyosmeggyesi önkormányzat az országos vidékfejlesztési program keretein belül és uniós támogatásból is igyekszik előteremteni a szükséges összeget.

„A fejlődés záloga a kapcsolat. Kapcsolat települések, mikrorégiók és régiók között. Ezért is lenne borzasztóan fontos ez a híd még akkor is, ha Szinérváralján is épül egy híd", fogalmazott Rus.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: