2009-07-10 08:44:19• hírek • Szatmár.ro

Híd Fesztivál, Buzánszkyval, Nagy Feróval

Bár a nap folyamán a vártnál kevesebben voltak, az esti Beatrice koncert fergeteges sikert aratott a Partiumi Híd Fesztivál első napján.

Dr. Raffay Ernő történész megnyitó beszédével vette kezdetét az első alkalommal megrendezett Partiumi Híd Fesztivál a kökényesdi halastóval szembeni legelőn, ahová az első napon kevesebben látogattak ki, mint amire a szervezők számítottak. Nt. Pallai Béla görög-katolikus parókus áldása után a színpadon felléptek: délvidéki népdalénekesek, a nagykárolyi Rekettye néptáncegyüttes, az Osztováta együttes, Csabcsi. Bú József szatmárnémeti fafaragó nagy magyarokról készült alkotásaiból kiállítás nyílt, néptáncoktatáson vehettek részt az érdeklődők, és kipróbálhatták az íjászatot az erre kíváncsiak.

A kökényesdiek egy szatmárnémeti csapattal játszottak futballmérkőzést. Felejthetetlen előadást tartott életpályájáról, a magyar futball virágkoráról az Aranycsapat egykori tagja, Buzánszky Jenő. Jenő bácsi - aki csak a program miatt nem folytatta mondanivalóját - beszélt az „évszázad mérkőzéséről", az elveszített berni döntőről, a vereség lehetséges okairól, annak utóhatásairól.

- A kilencedik percben már kettő nullára vezettünk, amíg friss volt a csapat, ment a játék. Utána jött egy peches gól: mellé ment volna, csak Zakariás beledugta a lábát. A második gól miatt nekem június negyedikén mindig végigszalad a veríték a hátamon. A második szögletet berúgták, Grosicsot a nyakánál fogva Schefer félrelökte, a bíró nem fújta le, Rahn kapura rúgta a labdát, amely súrolta a sípcsontomat a gólvonalon. Rahn második gólja szabáyos volt, nekünk viszont nem adtak meg egy találatot, és három kapufát is lőttünk. A futballban nincs ha, csak tények vannak. Mindig az nyer, aki egy góllal többet lő, és gól az, amit a bíró megad. A győztes azt mond, amit akar, a vesztes az meg mondhat, amit akar: mindig a győztesnek van igaza. Budapesten villamosokat borítottak fel, kirakatokat törtek be, hogy eladtuk a világbajnokságot: egy világbajnokságot viszont nem lehet eladni - emlékezett vissza a legendás hátvéd a „berni csodára".

A Beatrice együttes koncertje volt az első nap fénypontja: Nagy Feró és társai fergeteges koncertet adtak, a banda örökzöld slágereire éjjel fél kettőig tombolt a közönség a kökényesdi legelőn.


Sokan voltak kíváncsiak Nagy Feróra és zenekarára
Sokan voltak kíváncsiak Nagy Feróra és zenekarára


Képgaléria:


Videó:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: