2018-08-08 12:45:25• hírek • Bede Emőke

Hibrid autóbuszok vásárlásáról döntöttek

Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos Facebook oldala
Fotó: Transurban Satu Mare hivatalos Facebook oldala

Szerda délután rendkívüli tanácsülésre gyűltek össze a Helyi Tanács tagjai. Bár napirendi pontból csak három volt, mégis nagy hatással lesznek Szatmárnémeti életére.

A rekordgyorsasággal lebonyolított tanácsülés keretében az asztal körül helyet foglalók több olyan tanulmányt is elfogadtak, melyek meghatározó fontosságúak Szatmárnémeti tömegközlekedésére nézve. A napirendi pontok közül az első nem kevesebb mint húsz hibrid autóbusz vásárlásáról szólt, a tanácstagok pedig egyöntetűen meg is szavazták a javaslatot.
 

A tömegközlekedési vállalat gépparkjában jelenleg 53 busz található, ezek közül 49 van rendszeres használatban, 4 felett azonban már jócskán eljárt az idő. Utóbbiak közül a legfiatalabb is már 23 éve rótta az utakat, de az igazi nagyöreg már 43 éves. Érthető módon a Transurban autóbuszai már nem felelnek meg a modern környezetvédelmi előírásoknak, épp ezért döntött úgy a városvezetés, hogy vásárol 15 darab háromajtós és 5 darab négyajtós hibrid autóbuszt, melyet aztán a tömegközlekedési vállalat rendelkezésére bocsátanak.
 

Ám nem ez az egyetlen fontos döntés, mely szerda délután született. A tömegközlekedés biztonságának növelése érdekében ugyanis a város biztonsági kamerákat is vásárol, melyekkel nem csak az autóbuszokban, hanem a megállókban is vigyázzák majd a rendet. A cél, hogy a Transurban hatékonyabban szolgálhassa ki a lakosság által támasztott igényeket, s 21. századhoz méltó módon valósuljon meg a tömegközlekedés városunkban.
 

S hogy honnan lesz minderre fedezet? A Regionális Operatív Program (POR) 2014-2020-as kiírásából 26,9 millió eurót sikerült lehívnia a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalnak, ebből az összegből pedig egyebek mellett jut majd a buszok megvásárlására és a tömegközlekedési rendszer teljes korszerűsítésére is. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: