2018-09-08 14:25:24• hírek • Szatmár.ro

Hibrid autóbusz cirkál a városban

Azok után, hogy egy hónappal ezelőtt a Mercedes-Benz romániai képviselői mutatták be Szatmárnémetiben cégük legújabb hibrid autóbuszát, újabb komoly európai forgalmazó jelentkezett be a városba.

A lengyelországi Solaris Bus & Coach képviselői nemcsak bemutatták a SOLARIS URBINO 12 HYBRID elnevezésű járművüket, hanem tesztelés céljából szeptember 9. és 15. között a TRANSURBAN Rt. rendelkezésére is bocsájtották azt. Kereskényi Gábor polgármester, Maskulik Csaba városmenedzser és Ionuț Bujor igazgató tették meg vele az első tesztutat, a következő napokban pedig a szatmáriak is letesztelhetik ugyanezt.



Szatmárnémeti önkormányzata 20 új autóbusz vásárlásához szerzett Európai Uniós forrásokat, hogy az egyre inkább zsúfoltabb közlekedést csökkentse a városban. "Saját költségvetésből és uniós forrásokból is elkezdjük a tömegközlekedési gépparkunk felújítását. Első lépésként 5 darab Euro 6-os, diesel autóbuszt vásárolunk, majd 20 hibrid járművet. Utóbbi azért is előnyös, mert a trolibuszokkal ellentétben nem kell kiépítenünk hozzá az infrastruktúrát." - nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.



A tömegközlekedési vállalat gépparkjában egyébként jelenleg 53 busz található, ezek közül 49 van rendszeres használatban, viszont ebből négy felett már jócskán eljárt az idő, így teljsen időszerű az újabb közlekedési eszközökbe való beruházás. A cél az, hogy a Transurban hatékonyabban szolgálhassa ki a lakosság igényeit, illetve hogy a 21. századhoz méltó módon valósulhasson meg a tömegközlekedés Szatmárnémetiben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: