2009-06-19 16:55:56• hírek • Parajdi Andrea

Hibáztak a radarok felszerelésekor

Bírósági eljárást indított az Országos Közbeszerzési Hivatal (ANRMAP) Szamosdob, Egri és Szopor települések polgármesterei ellen, azzal a váddal, hogy az állóradarok felszerelését nem az életben lévő törvények alapján végezték.

Amint az ismert április végén az Országos Rendőrkapitányság Románia 18 megyéjében felfüggesztette a magáncégek által felszerelt és a helyi önkormányzatok által üzemeltetett állóradarok működését, ugyanis az ANRMAP szerint a legtöbb helyen nem írtak ki közbeszerzési eljárást az állóradarok kihelyezésére vonatkozóan, ezzel pedig törvénysértést követtek el.

Az elvégzett ellenőrzések eredményként országszerte több mint ezer polgármester ellen indított bírósági eljárást az ANRMAP. Maros, Arad, Suceava, Kolozs, Máramaros, Szatmár, Brassó, Galac, Vrancea, Braila, Fehér, Temes, Hunyad, Konstanca, Bákó, Neamti és Iasi megyékben találtak szabálytalanságot. Szatmár megyében Szamosdob, Egri és Szopor községek polgármesterei kerültek fel a szabálysértők listájára.

Az Országos Közbeszerzési Hivatal összesen 122.500 lejjel büntette a településeket, majd ezt követően bírósági pert is indított ellenük. Dan Nica belügyminiszter korábban kijelentette a közlekedés megszervezése a Rendőrség jogköre, így privát elképzelések alapján nem lehet azt változtatni. Cristina Traila, az Országos Közbeszerzési Hivatal elnöke pedig azt emelte ki, hogy ezzel az eljárással nyomatékosítani akarják a tényt: hogy Romániában tiszteletben kell tartani a törvényeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: