2010-07-15 12:47:09• hírek • Szatmár.ro

Hiányzó, puskázó tanárok

A versenyvizsgára jelentkezők közül legtöbben Giurgiu és Hargita megyében, legkevesebben Bukarestben jelentek meg az írásbeli teszten

A szatmárnémeti Doamna Stanca Főgimnáziumban, valamint a Constantin Brâncuşi Iskolaközpontban kialakított vizsgaközpontokban a 733 jelentkező, majd a 608 beiratkozott pedagógus közül mindössze 516 vett részt a tegnapi versenyvizsgán. A legtöbb szatmári hiányzó pedagógus a román tanítók (14 hiányzó), angoltanárok (9), történelemtanárok (7) és a testnevelést oktatók (6) soraiból került ki.

Szatmár megyében 678 szabad katedrát hirdettek meg, melyből mindössze 36 címzetes állás - utóbbiakat csak azok foglalhatják el, akik legkisebb 7-es osztályzatot elértek a vizsgán. Az idei évben a pedagógusok versenyvizsgájára 36-an jelentkeztek más megyéből.

Megyeszékhelyünkön a versenyvizsgáról egyébként egyetlen pedagógust sem kellett csalás, vagy csalási kísérlet miatt kizárni, ellentétben Maros megyével, ahol négyen próbáltak puskázni, egy dolgozaton pedig megkülönböztető jelzést találtak. Mind az öt vizsgázót kizárták.

Az első eredményeket a két szatmári központban július 18-án, vasárnap függesztik ki, a végleges eredményekre azonban az óvások elbírálásáig, azaz július 21-ig várni kell. A legkevesebb hetes jegyet elért pedagógusok címzetes helyekre való leosztására július 22-23.-án kerül sor, míg július 27-30. között az átmenő, 5-ös jegyet elért, ám hetestől kisebb osztályzattal rendelkező tanárok helyettesítői katedrákra való leosztását szervezik meg.


Az első pedagógusi leosztásokat jövő csütörtökön és pénteken rendezik meg
Az első pedagógusi leosztásokat jövő csütörtökön és pénteken rendezik meg


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: