2016-04-21 11:39:54• hírek • Szatmár.ro

Hiányszakmát oktatna a Hans Lindner Alapítvány

Hiányszakma! Elektromos kerekesszék javítását tanulhatják meg a Hans Lindner Alapítványnál.

Egy mozgáskorlátozott személy mobilitásában nagyon jó segítség egy elektromos kerekesszék. Ha ez esetleg elromlott, itt Szatmárnémetiben eddig senki nem tudta megjavítani. Több konkrét, ilyen esetről is tudomása van az alapítványnak, sajnos a környéken nem találni szakembert, aki az elektromos kerekesszékeket meg tudta volna javítani. Ha lenne ilyen, az jelezze, mert nagy szükség van rá!

Várják olyan szakember jelentkezését is, aki magát továbbképezné, illetve szeretne ebben a szakágban (is) vállalkozni, dolgozni. Másrészt, ha akad olyan fiatal, aki az elektromos kerekesszékek javítását szeretné megtanulni, az is jelentkezzen, mert a Hans Lindner Alapítvány támogatja 1-2 fiatal 2-3 hetes németországi továbbképzését. Követelmény az alapfokú német nyelvismeret (ez pótolható az alapítvány nyelvtanfolyamán) és megfelelő műszaki ismeretek (elektronika, mechanika).

A képzés után a HLA segít egy magánvállalkozás létrehozásában, hisz a tudás már meglesz, a szükséges alkatrészek pedig a Németországban létesített kapcsolatokon keresztül beszerezhetők lesznek.

Mindez azért is lehetséges, mert a németországi anyaalapítvány Arnstorf-ban idősek otthonát tart fenn, ahol több személy is elektromos kerekesszék segítségével közlekedik. Az otthon keretében javítóműhely is működik, mely fogadja a szakmát megtanulni akarókat.

Az érdeklődők jelentkezhetnek az Alapítvány székhelyén (Ceahlaului utca 38. szám), illetve telefonon: 0261-715136.

Életünkben a sikerhez tudás, szorgalom és szerencse is kell!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: