2009-12-14 13:37:53• hírek • Gozner Gertrud

Hiányoznak a megrendelések

Elbocsátási hullámmal ér véget Szatmár megyében a 2009-es év, egyre több vállalkozás jelenti be, hogy megválik az alkalmazottaitól - derül ki a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség közleményéből.

Az év hátralevő két hetében 554 beosztott fogja elveszíteni a munkahelyét, mivel az őket alkalmazó cégek pénzügyi gondokkal küszködnek. A legtöbb munkást a Dominium és a Silcomprest fogja elbocsátani, az első cég építkezésekkel, míg a második fűtési rendszerek, gázvezetékek tervezésével, ipari és magánépítkezésekkel foglalkozik, együttesen 213 dolgozójukat fogják hazaküldeni.

Más szatmári vállalkozások szintén ehhez a megoldáshoz folyamodnak, úgy mint az avasi Drumet Rt. hat személyt küld el, az Ardeleana Textil vállalat 34 munkását bocsátja el. A Beton kft. 26 dolgozóját teszi az utcára az év végéig, a tasnádi polgármesteri hivatal 13 alkalmazottjától válik meg, míg a Berlapi Kft. 16 beosztottját bocsátja el.

2010 szintén az elbocsátások jegyében fog kezdődni a megyében. Már tíz cég jelezte, hogy 280 alkalmazottjától szeretne megválni a jövő év elején. A Constructii Drumuri Rt. 33 személyt küld haza, a GSM Construct Kft. 21 alkalmazottjából csak egy marad, a nagykárolyi Trum Rt. 80 dolgozójából 50 személytől válik meg, a Poszet Kft. 13 elbocsátást tervez, a Samgec 17, az Adalin 18, a Cip Santau 21, a Tarr Beton 43, a Bocons 32 munkását bocsátja el.

Az ügynökség adatai szerint a jövő év elején a munkanélkülisége ráta el fogja érni a 6,5 százalékot. Jelenleg a megyében 9252 foglalkozásnélkülit tartanak nyilván, közülük 3766 személy részesül segélyben az állam részéről.



Több mint 500 alkalmazott marad az idén munka nélkül


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: