2015-09-30 13:19:46• hírek • MTI

Németek manchesteriek ellen

Mindkét manchesteri klub érdekelt lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai második fordulójában és mindkettőnek német ellenfele lesz: a City a Borussia Mönchengladbachhoz látogat, míg a United a Wolfsburgot fogadja.

A sérülésektől sújtott, a Premier League-ben a legutóbbi két mérkőzését, s így a listavezető pozíciót is elveszítő City éppen akkor lép pályára Gladbachban, amikor a vendéglátók szekere a gyenge bajnoki rajt után beindult.
A Borussia stadionjában 37 év szünet után kerül sor ismét BL-meccsre, a manchesteri vendégeknek pedig égető szükségük van a sikerre és a három pontra, mivel a nyitókörben otthon szenvedtek 2-1-es vereséget az előző kiírásban ezüstérmes Juventustól.

A City az angol pontvadászatban öt fordulón át veretlen volt, majd a legutóbbi két találkozóján a West Hamtől és a Tottenhamtől is kikapott, miközben a Bundesliga első öt körében a Gladbach egyszer sem tudott győzni, de Lucien Favre vezetőedző távozása után a következő két összecsapását megnyerte. A megbízott tréner, Andre Schubert rendet rakott a csapat háza táján, ugyanakkor a középpályás Granit Xhaka a játékstílusban látja a siker titkát.

"Újra kedvünk van a játékhoz, mert most azt a futballt játszhatjuk, amelynek köszönhetően komoly eredményeket értünk el a múltban" - nyilatkozta a svájci játékos. A Borussia a D csoport első fordulójában kikapott a Sevillától, így most a City ellen szerezheti meg első pontjait.

A manchesterieknél sérülés miatt kérdéses a középpályás Yaya Touré, a kapus Joe Hart, valamint a csapatkapitány Vincent Kompany szereplése. A csoport másik szerda esti találkozóján a Juventus az Európa Ligában címvédő Sevillát fogadja, s az olasz együttes győzelemmel megléphet a riválisoktól.

A Premier League-ben immár listavezető Manchester United a nyitókörben a PSV vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget, így a nyolcaddöntőbe jutás szempontjából fontos lenne legyőznie a Wolfsburgot, amely az első fordulóban 1-0-ra nyert otthon a CSZKA Moszkva ellen.

Louis van Gaal tanítványai közül kiemelkedik az átigazolási időszak utolsó napján szerződtetett francia Anthony Martial, aki 19 évesen lett vezéregyéniség: négyszer volt már eredményes a Unitedben, s oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat két év után újra vezeti az angol bajnoki tabellát. David de Gea, aki a Real Madridhoz történő átigazolásának meghiúsulása után új szerződést kötött, kiváló formában véd, míg a Chris Smalling és Daley Blind alkotta védőpáros jól kontrollálja az ellenfelek támadásait.

A Wolfsburg szombaton csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Bundesligában a sereghajtó Hannover ellen, négy nappal korábban pedig a Bayern München otthonában szaladt bele egy 5-1-es vereségbe. A német együttesben sérülés miatt nagy valószínűséggel nem léphet pályára szerdán két középpályás, Luiz Gustavo és Vieirinha.

Az Old Traffordon sorra kerülő összecsapást Kassai Viktor vezeti majd, a csoport másik meccsén a PSV Eindhoven a CSZKA Moszkva vendége lesz.

A szerdai program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:
A csoport:

Sahtar Donyeck -Paris Saint-Germain 21.45 Dolce1
Malmö -Real Madrid 21.45 Sport1.hu, Dolce2
B csoport:
Manchester United -VfL Wolfsburg 21.45  M4
CSZKA Moszkva -PSV Eindhoven 21.45
C csoport:
Asztana -Galatasaray 19.00  Sport 1.hu, Dolce1
Atlético Madrid -Benfica 21.45
D csoport:
Borussia Mönchengladbach -Manchester City 21.45
Juventus -Sevilla 21.45  Sport 2 .hu, Dolce4

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: