2011-12-01 00:25:27• hírek • Kocsis Zoltán

Hiába rúghatott két büntetőt, úgy is kikapott a Rapid

Ötödik idei Európa-liga csoportmeccsén elszenvedte zsinórban negyedik vereségét a Rapid, minek következtében eséllyel pályázik a kvartett utolsó helyére. A Hapoel ellen az sem segített a bukarestieken, hogy a magyar játékvezető két tizenegyest is megítélt nekik.

Az már az előző fordulóban eldőlt, hogy sem a Rapid, sem a Hapoel nem juthat tovább a csoportból. A találkozónak tehát csak a presztízs és azon pénz volt a tétje, ami minden megszerzett ponttal gazdagíthatja a klubkasszát.

A három pont sorsa gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, amikor is Ovidiu Burca két kapitális hibával két gólos előnyhöz segítette az izraelieket. A pályafutása során már Ecuadorban, Kínában és Németországban is megfordult védő előbb a 12. percben ügyetlenkedett el egy hosszan előre vágott labdát, lehetővé téve Igiebornak, hogy megszerezze a vezetést. Negyed órával később ismét a Temesvárról szerződtetett védő lett a főszereplő, amikor saját tizenhatosán belül lerántotta az ellenfél csatárát, Tamuz pedig értékesítette a büntetőt.

Négy perccel később Szabó Zsolt lépett elő főszereplővé, amikor könnyedén tizenegyest ítélt a románok számára, amiből Deac szépített. Alig telt el két perc, és a Toama egy sakk-matt helyzet után ismét kettőre növelte a Hapoel előnyét. Ez a szünet után ismét egyre csökkenhetett volna, de a 68. percben az egykor a Rapidban is védő Edel kapus hárította Deac újabb büntetőjét, így az eredmény már nem változott.

A másik meccsen Varsóban a PSV Eidnhoven Zewlakow öngóljával, Mertens tizenegyesével és Labyad találatával a vártnál is simábban nyert a Legia ellen. Ezzel eldőlt, hogy a PSV jut tovább az első, a Legia pedig a második helyről. A Rapid csak úgy tudja elkerülni a csoport utolsó helyét, ha az utolsó fordulóban nyer Eindhovenben...

Hatalmas bravúrt ért el Bölöni László csapata, a PAOK Szaloniki, amely 2-1-re legyőzte a Tottenhamet Londonban és ezzel továbbjutott. Georgiadisz két jobboldali beadásából előbb Szalpingidisz, majd Atanasziadisz volt eredményes. A hazaiak Modric büntetőjével még szépítettek, ám az egyenlítés azzal együtt sem jött össze, hagy majdnem egy órán keresztül emberelőnyben játszottak. Mivel a Kazany a várakozásoknak megfelelően simán legyőzte a Shamrockot, az oroszok lépéselőnybe kerülnek: egy Szalonikiben szerzett döntetlennel továbbjuthatnak.

Az est meccsét Mariborban rendezték, ahol igazi thrillert mutatott be a szlovén bajnok és a Brugge. A hazaiak Volas duplájával és Donk öngóljával a 74. percben már 3-0-ra is vezettek. Dirar azonban három perc alatt két gólt is szerzett, majd Akpala egyenlített, sőt Donk a 90. percben a vezetést is megszerezte a belgáknak. A slusszpoént Volas süthette volna el, aki a 93. percben húsz centiről nem tudott a kapuba találni. A H csoport másik meccsén a Birmingham előbb kihagyott egy tizenegyest Bragában, a portugálok pedig Hugo Viana megpattanó lövésével megnyerték a meccset. Ezzel a Braga biztosan továbbjutott, és az utolsó fordulóban egy „szalondöntetlennel" a Brugge-t is továbbjuttathatja.

Rendeződtek a sorok az I jelű halálcsoportban is, ahol az Atletico Madrid Turan góljával nyert a Celtic Glasgow otthonában és ezzel biztosan továbbjutott. Az Udinese gól nélküli döntetlent ért el Rennes-ben és amennyiben az utolsó fordulóban hazai pályán nem kap ki a Celtictől, szintén továbblép.

A B kvartettben a Standard Liege Tchité és Gohi Bi góljaival legyőzte a Hannovert és ezzel bebiztosította a csoportelsőségét, míg a Köbenhavn N'Doye „két találatával" 1-1-et ért el Poltavában. Ez azt jelenti, hogy az utolsó kör eredményeitől függetlenül a Hannover is kvalifikálta magát a tavaszi fordulókra.

Mint ahogy ott lesz tavasszal a Metaliszt Harkiv is, amely 4-1-re lépte le az Austria Wient. Az osztrákok szerencséjére az Alkmaar nem tudott nyerni Malmőben, így még reménykedhetnek. Igaz, a hollandoknak két hét múlva elég lesz egy hazai döntetlen is a már csoportelső Metaliszt ellen.

C csoport:
Rapid - Hapoel Tel-Aviv 1-3
gólok: Deac (43.) illetve Igiebor (12.), Tamuz (39., 11-es), Toama (45.)
Legia Varsó - PSV Eindhoven 0-3
gólok: Zewlakow (32., öngól), Mertens (59., 11-es), Labyad (68.)
A csoport állása: 1. PSV 13p., 2. Legia 9., 3. Hapeol 4p., 4. Rapid 3p.

A csoport:
Rubin Kazany
- Shamrock Rovers 4-1
gólok: Valdez (10., 51.), Natcso (36.), Martins (62.) illetve Oman (12.)

Tottenham - PAOK Szaloniki 1-2
gólok: Modric (39., 11-es) illetve Szalpingidisz (6.), Atanasziadisz (14.)
a vendégeknél Costin Lazar a 83. percig a pályán volt
A csoport állása: 1. PAOK 11p., 2. Kazany 10, 3. Tottenham 7p. 4. Shamrock 0p.

B csoport:
Standard Liege
- Hannover 2-0
gólok: Tchité (26.), Gohi Bi (58.)
Vorskla Poltava - Köbenhavn 1-1
gólok: N'Doye (31., öngól) illetve N'Doye (37.)
A csoport állása: 1. Standard 11p., 2. Hannover 8p., 3. Köbenhavn 5p., 4. Poltava 2p.

G csoport:
Metaliszt Harkiv
- Austria Wien 4-1
gólok: Devics (16.), Edmar (40.), Gueye (60.), Sosa (90.) illetve Mader (19.)
Malmö - AZ Alkmaar 0-0
A csoport állása: 1. Metaliszt 13p., 2. Alkmaar 7p., 3. Austria 5p., 4. Malmö 1p.

H csoport:
Sporting Braga
- Birmingham 1-0
gólok: Viana (51.)
Maribor - Brugge 3-4
gólok: Volas (11., 68.), Donk (51., öngól) illetve Dirar (74., 77.), Akpala (82.), Donk (90.)
A csoport állása: 1. Braga 10p., 2. Brugge 10p., 3. Birmingham 7p., 4. Maribor 1p.

I csoport:
Rennes - Udinese 0-0
Celtic - Atletico Madrid 0-1
gól: Turan (30.)
A csoport állása: 1. Atletico 10p., 2. Udinese 8p., 3. Celtic 5p., 4. Rennes 3p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: