2014-06-16 03:20:03• hírek • MTI

Messi olyat tett, amire nyolc éve nem volt képes

Messi Besicet üldözi
Messi Besicet üldözi

Az argentin válogatott 2-1-re legyőzte a bosnyák csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

A dél-amerikaiak Sead Kolasinac öngóljával már a 3. percben vezetést szereztek, aztán Lionel Messi a 65. percben megduplázta az előnyt, a bosnyákok szépítő, egyben történetük első vb-gólját Vedad Ibisevic lőtte a 84. percben.

Az európai gárdában, amely története első vb-meccsét játszotta, kezdőként kapott szerepet Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa, így vb-ken 1994 óta először lépett pályára olyan futballista, aki magyar klub alkalmazásában áll.

Az argentinok lendületesen kezdtek, de mindez három percig tartott, amikor egy szerencsés öngóllal máris vezetést szereztek. Messi csavart középre egy bal oldali szabadrúgást, Rojo megcsúsztatta a labdát, amely így Kolasinacra pattant, onnan pedig a bal alsó sarokba. Ezt követően elég enerváltan futballoztak a dél-amerikaiak és inkább a bosnyákok szórványos ellentámadásai jelentettek némi veszélyt, de gólt ők sem tudtak elérni.

A második félidőben sem emelkedett a színvonal és az iram sem volt gyors, azonban a 65. percben Messi váratlan megindulása és találata meghozta a játékkedvét az argentinoknak. A Barcelona zsenije labdát kapott a bosnyák térfél közepén, egy kényszerítő után középre húzott, majd 17 méterről a jobb alsó sarok felé lőtt, a labda pedig a kapufáról pattant a hálóba. Szinte hihetetlen, de a harmadik világbajnokságán ez volt mindössze Messi második gólja! Legutóbb még 2006-ban talált be világbajnoki mérkőzésen.

A hátralévő időben a dél-amerikaiak hiába támadtak többet és dolgoztak ki helyzeteket, mégis a bosnyákok szépítettek. A 84. percben Pjanic indította Ibisevicet, aki nagyjából az ötös sarkáról elpasszolta a labdát Romero lábai között, aki ugyan beleért a lövésbe, de a labdát csak lelassítani tudta. Az utolsó percek izgalmassá és lüktetővé váltak, újabb gól azonban nem született.

Szombaton Argentína Iránnal, míg Bosznia-Hercegovina Nigériával találkozik a második fordulóban.

F csoport, 1. forduló:
Argentína - Bosznia-Hercegovina 2-1 (1-0)
gólszerző:
Kolasinac (3., öngól), Messi (65.), illetve Ibisevic (84.)
Argentína: Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Hugo Campagnaro (Fernando Gago, a szünetben), Ezequiel Garay, Marcos Rojo, Federico Fernández - Ángel Di María, Javier Mascherano, Maxi Rodríguez (Gonzalo Higuaín, a szünetben) - Lionel Messi, Sergio Agüero (Lucas Biglia, 87.)
Bosznia-Hercegovina: Asmir Begovic - Mensur Mujdza (Vedad Ibisevic, 69.), Emir Spahic, Ermin Bicakcic, Sead Kolasinac - Izet Hajrovic (Edin Visca, 71.), Muhamed Besic, Miralem Pjanic, Senad Lulic, Zvjezdan Misimovic (Haris Medunjanin, 74.) - Edin Dzeko

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: