2019-01-07 10:09:17• hírek • Bede Emőke

Hiába a nagy hideg, néhány hajléktalan elutasítja a segítséget

A tartós hideg beálltával a házak, lakások fűtőtesteiből szinte folyamatosan árad a kellemes meleg, azonban élnek köztünk olyanok is, akik feje felett nincs fedél, a mindennapokban csupán egy-egy kapualjban vagy romos épületben tudják meghúzni magukat.

A Helyi Rendőrség egységei járőrözés közben különös figyelmet fordítanak az otthontalan személyekre, hiszen számukra akár végzetes is lehet a fagy. A hajléktalanokat először is tájékoztatják a Gladiolei utcai éjszakai menedékhelyről, ahol étel és tisztálkodási lehetőség is vár rájuk, majd ha az illető szeretné, el is viszik oda. A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka során például hárman éltek ezzel a lehetőséggel, viszont voltak ketten olyanok is, akik egyértelműen visszautasították a segítséget.
 

Pedig az éjjeli menedékhelyen nem lenne rossz soruk, ugyanis amellett, hogy fedél kerül a fejük felé, különféle tevékenységekben is aktív szerepet vállalhatnak a lakók. A központ nyár idején például saját kertjében termeli meg a napi élelmezéshez szükséges alapanyagok java részét, de akár olvasni is lehet a nemrégiben kialakított könyvtárban, mely román és magyar nyelvű kiadványokat egyaránt tartalmaz. Emellett pszichológiai és szociális tanácsadásban, valamint egészségügyi ellátásban is részesülhetnek az ide betérők. A Gladiolei utcában található menedékhely két hálószobájában összesen 60 személy, pontosabban szólva 36 férfi és 24 nő elszállásolását tudják biztosítani.


Aki tehát segítségre szoruló hajléktalannal találkozik, ne habozzon értesíteni a Helyi Rendőrséget erről, melyet a 0361 919-es telefonszámot tárcsázva lehet megtenni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: