2013-10-31 16:59:37• hírek • Szatmár.ro

Megszavazták: Both Katalin nevét veszi fel a sportterem

A városi tanács tagjai csütörtökön egyhangúlag megszavazták: a volt kosárlabda-edzőről nevezik el a sporttermet.

A városi tanács csütörtökön meghozott döntése következtében a jövőben Ecaterina Both - Both Katalin néven szerepel majd az Ady Endre utcán található sportterem. Both Katalin 1933-ban született és 2011-ben hunyt el a németországi Rosenheimban. 1957-ben végezte el a bukaresti sportfőiskolát, ezt követően 1956-1989 között szolgálta a szatmári sportot és azon belül a kosárlabdát.

Both Katalin közel 80 (!) játékost adott az évek során a román válogatottnak, 14 korosztályos országos bajnokságot nyert, hét évig irányította a román junior válogatottat. Az előbbi Sanatatea, majd Mobila nevet viselő szatmári csapatban pedig nagyon kevés nem szatmári játékos fordult meg azokban az években. A szatmárnémeti csapatot 1970-ben vezette az élvonalba. Ez egy elképesztően fiatal együttes volt, a feljegyzések szerint a keret tagjainak átlagéletkora a döbbenetesen kevés 19,1 év volt.

Ez a csikócsapat általános meglepetésre az első szezonjában az 5. helyen végzett az élvonalban. Kati néni 1985-ig irányította a csapatot, amikor egészségügyi okok miatt távozott a kispadról. Gyógyulása után az utánpótlással foglalkozott, mígnem 1990-ben családjával Németországba költözött. A Román Kosárlabda Szövetség 2003-ban adományozta neki az érdemes edzői titulust.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: