2013-10-31 18:47:47• hírek • Kocsis Zoltán

Heves vita úszás-ügyben a városi tanácsban

Mivel másutt nem lehet úszni a városban, állampolgárok egy része arra kérik a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalt, lépjen kapcsolatba a Select uszoda működtetőjével és mentse meg az uszodát a bezárástól. Csakhogy az uszoda tulajdonosa és működtetője ellen csődeljárás van folyamatban.

A kérdés a napirendi pontok között is szerepelt, ám végül a város vezetői az ülés elején levették onnan - Marcela Papici alpolgármester elmondása szerint a szakbizottságok javaslatára. A tanácsülés végén aztán szót kért Markos Tibor, aki többek aláírását bemutatva kérte a tanácsot, tegyen valamit a uszoda megmentéséért.

„Az úszás az egyik legegészségesebb sport, ráadásul egyre népszerűbb Szatmárnémetiben. Rohanó világunkban sokunk számára azzal kezdődik a nap, hogy úszunk néhány kört, aztán feltöltődve vágunk bele a napi teendőnkbe. Ráadásul ide olyan gyerekek is járnak, akik versenyszerűen úsznak és jó eredményeket értek el országszerte, öregbítve városunk jó hírnevét. Sajnos ez az egyetlen olyan medence a városban, ahol komolyan úszni lehet", jelentette ki Markos.

„Mindenképpen támogatnunk kell a sportot, de nem támogathatunk egy magáncéget, válaszolt a felszólalásra Butka Gergely RMDSZ-es tanácsos. Főleg nem egy ilyen hiányos dokumentáció alapján, mint amilyen elénk került", tette hozzá. „Arról nem beszélve, hogy aberráció lenne együttműködési szerződést kötni egy olyan céggel, amely csődeljárás alatt áll. Ez veszélyes precedenst teremthet", mondta Maskulik Csaba, az RMDSZ-es frakció elnöke is.

A vita aztán a folyósón is folytatódott, ahol Markos és Butka hosszas beszélgetést folytatott az ügyben. A konklúziót ezzel együtt Papici állította fel, mondván: a következő tanácsülésre igyekeznek jogilag is alaposabban feltérképezni a helyzetet és valamiféle megoldást találni.

A tanácsülés végét jelentő Egyéb napirendi pontban Cosmin Ratiu PDL-és politikus felvetésére reagálva Papici elmondta, azért szedték fel a csúszdákat és mérleghintákat a Biki-téren lévő játszótérről, mert azok már nem feleltek meg a biztonsági követelményeknek. Biztosította azonban a tanács tagjait, hogy amit lehet, kijavítanak, amit meg már nem lehet rendbe hozni, azt új darabokkal pótolják.

Az ülés végén a tanácsosok ízelítőt kaphattak a PDL-én belüli hatalmi harcokból is. Mivel Nicolae Suta többé nem kíván részt venni a tanács munkájában, (immár egykori) kollégái jóváhagyták lemondását. Az ülés végén aztán Florin Ciote kért szót és a tanács tudomására hozta, hogy ő következik a PDL-listán, tehát neki kell átvennie Suta helyét. „A párt egyelőre nem hozta meg ezzel kapcsolatos döntését", reagált erre az immár egyedüli demokrata-liberális tanácsos, Cosmin Ratiu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: