2010-03-28 22:42:16• hírek • Szatmár.ro

Heves vita Kálmándon

A vasárnapi, több, mint két és fél órán át tartó kálmándi falugyűlés igencsak eltért az eddig megszokottaktól: arról nem hiányoztak a vádaskodások, személyeskedések sem, és több alkalommal felemelték hangjukat a lakosok és az elöljárók.

Schlachter Ferenc alpolgármester beszámolójában külön is kitért a településen az utóbbi időben elharapódzott rágalomhadjáratra. Ő a jelenség  fő okát abban látja, hogy egyes döntéshozók továbbra sem a közösség érdekeit képviselik, hanem személyes érdekeiket. Az alpolgármester úgy érzi, a választási kampány nem fejeződött be a községben: egyeseknek az az érdeke, hogy a jelenlegi vezetőséget állandóan támadják, kritizálják. Mindezek ellenére a megvalósítások látványosak, „van mivel dicsekedni" - mondta el Schlachter, illetve a polgármester, Balogh Sándor. A fő vitát a szemétszállítási díj okozta, ezzel ugyanis sokan nem értenek egyet - ugyanis, függetlenül az életkortól és a szemét mennyiségétől, minden lakos után évi 36 lejt kell fizetni.

A gyűlés végén az egyik helyi, PNL-s döntéshozó - az alpolgármester testvére -, Sasu Mária beszélt, azzal vádolva a község vezetőségét, hogy félre akarják vezetni a lakosokat. A közbirtokosság alelnökeként elmondta: az egyesület pert indít az önkormányzat ellen a községi legelő elnyeréséért. Sasu a polgármestert is keményen bírálta.

Úgy tűnik, egyre több vidéki településen ütik fel fejüket a vitás ügyek: Kaplonyhoz, Egrihez, Érkáváshoz, Lázárihoz ezúttal Kálmánd is csatlakozott.


Falugyűlést tartottak Kálmándon
Falugyűlést tartottak Kálmándon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: