2017-11-22 13:44:23• hírek • Oszkó Viktória

Jelenleg a városban a legnagyobb problémát a parkolóhelyek okozzák

„Szatmárnémetiben jelenleg a legnagyobb probléma a lakosság visszajelzései szerint is, és a mi nézeteink szerint is a parkolóhelyek problematikája” – mondta Kereskényi Gábor polgármester. Az említett témán belül a városvezetőség több csapásirányon szándékozik elindulni, hogy javítsák a parkolási körülményeket a városban.

"Először is meg kell szüntetni az inkorrekt kedvezményeket. Az előző mandátumban évente 1700 ingyen parkolóhelyet bocsátottak ki; ez tűrhetetlen állapot, és ezt a rablógazdálkodást meg kell szüntetni” – hangzott el a polgármester tájékoztatójában.
 

Az elképzelés az, hogy senki nem fog kedvezményes parkolási jogot kapni, az eddig hatályban lévő rendelkezést pedig tanácshatározattal megszüntetik. Kereskényi szerint fontos, hogy mindenki tudja, hogy egy szolgáltatásért fizetni kell, és ez alól senki sem kivétel, senki nem áll a törvény felett. Ha valaki megengedheti magának, hogy fizessen a parkolásért a központban, akkor megteheti személyesen vagy sms-ben.

Az „ A” zónában nem lehet majd állandó bérletet igényelni, csak fél órát vagy egy órát lehet majd befizetni, ami elég ahhoz, hogy el lehessen intézni a hivatalos ügyeket. A városvezetés azt reméli, hogy így nem foglalják majd el nyolc órában a parkolóhelyeket az egyes intézmények alkalmazottjai.
 

További intézkedéseket tesznek az új parkolóhelyek létesítésével kapcsolatban is. Idén hat parkolóhelyet alakítottak ki lakónegyedekben, az úthálózat felújítása során pedig több száz parkolóra új burkolat került. Ez a modernizációs hullám nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Szatmárnémeti a 2017-es paramétereknek megfelelően fejlődjön.  
 

Jelenleg két parkolóház építése van kilátásban, amelyekre rövid időn belül tervdokumentációt fognak licit alá bocsátani. Az egyik ilyen épület a Szamos áruház háta mögött, a másik pedig a Cogalniceanu utcán kerül majd megépítésre.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: