2017-10-19 13:24:52• hírek • Bede Emőke

Heves indulatok a darai sintértelepen

Több nagyváradi állatvédő egyesület képviselője is megjelent csütörtök délelőtt a szamosdarai sintértelepen, hogy onnan minél több kutyát megmentsenek.

Mint Kosztin Ildikótól, az Animal Shields Egyesület képviselőjétől megtudtuk, a csoport azért jött el Szamosdarára, mivel több bejelentést kaptak, miszerint a szatmári sintérek Bihar megyében is tevékenykednek, holott az ő körletük a megyehatárral véget ér.

Legelőször Élesden lettek rájuk figyelmesek, viszont akkor a hatékony közbelépésnek köszönhetően az állatbefogók elengedték az öt elkapott kutyát. Néhány hónappal később Biharszentandráson bukkant fel a szatmári autó, itt több kutyát is elfogtak, majd a darai telepre vitték őket.

A nagyváradi állatvédők most 25 rossz állapotban lévő négylábút vittek el a darai telepről, viszont terveik szerint jövőhéten visszatérnek oda. Kosztin Ildikó emellett igyekszik megszerezni a sintértelep hivatalos dokumentumait is, mivel véleménye szerint nincs minden rendben a darai telep működésével kapcsolatban.

Az Animal Shields képviselője szerint nem ez volt az egyetlen akció a kutyák megmentése érdekében, mivel tudomást szerzett egy másik magánkézben lévő telepről is, ahol a körülmények hasonlóak a darai gyepmesteri telepen tapasztaltakhoz.

Mindezzel egyidőben az interneten online aláírásgyűjtés folyik, mely által az állatvédők azt szeretnék elérni, hogy a darai „lágert” számolják fel, valamint a kutyák elaltatását váltsa fel az állatok sterilizálása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: