2013-07-28 14:29:40• hírek • Kocsis Zoltán

Hetvenöt kamionsofőrt keresnek Magyarországon

Közel felére csökkent az üres munkahelyek száma Szatmár megyében az elmúlt két hétben: amíg július közepén 405 betöltendő állásról számolt be a a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség, addig ez a szám július végére 270-re csökkent. A külföldi lehetőségek ezúttal meghaladják a megyeit, hisz az Európai Unió országaiban akár 285 szatmári munkavállalót is alkalmaznának.

A legtöbb lehetőség természetesen Szatmárnémetiben adódik - szám szerint 202. Az sem meglepetés, hogy a lista élén ezúttal is a textilipar áll 84 munkahellyel. Nagyobb számban (20) keresnek cipőgyári munkást, míg az egyéb munkahelyeket tekintve a paletta továbbra is széles: többek között kereskedelmi és eladási ügynök, báros, pék, cukrász, villanyszerelő, esztergályos, árupakoló, autószerelő, pincér, kamionsofőr, autómosó, hegesztő, asztalos, eladó vagy kőműves is reménykedve keresheti fel az ügynökséget.

A megyeszékhelyen kívül Avasfelsőfaluban 38 textilipari munkást, egy marketing-referenst és két műanyagasztal-gyári munkást, Nagykárolyban kilenc-kilenc bőrművest és árupakolót, valamint autószerelőt és autóvillanyszerelőt, Tasnádon pedig két eladót alkalmaznának. Erdődön és Turcon nem regisztráltak betöltetlen munkahelyet.

Ami a külföldi munkalehetőségeket illeti, a legnagyobb kontingenst Németország látná szívesen: 145 vendéglátó-ipari munkásra, 25 informatikai szakemberre és négy műanyagasztal gyártóra lenne szükség. Magyarországon ezzel szemben 75, nemzetközi tapasztalattal rendelkező kamionsofőrt keresnek. Vendéglátó-ipari munkásra Norvégiában is szükség van (hatra), a fjordok országában keresnek azonban egy elektromérnököt és egy fúráshoz szakosodott szakembert is. Svédországban egy tejipari mérnökre, Szlovákiában hat varrógép-kezelőre, Ausztriában tíz erdei munkásra, Franciaországban három kinetoterapeutára és egy orvosra, Belgiumban pedig egy projektmenedzserre és egy programozóra lenne szükség.

A lehetőségekről bővebb információt a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt vagy a 0261-770237-es  telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: