2011-09-29 09:44:24• hírek • Kocsis Zoltán

Hetven-nyolcvan millió euróba kerülne a kerülő út

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén szavazhat többek között a város zajtérképének megalkotásáról, melyet azonban Ilyés Gyula polgármester pénzkidobásnak tart.

„Szatmárnémetiben szerencsére nincsenek komoly potenciális zajforrások. Kivételt képez ez alól az a néhány útvonal, amelyeken jelentős kamionforgalom zajlik. A zajtérképet ennek ellenére meg kell csinálnunk, mert uniós követelményről van szó", magyarázta a polgármester.

Aki hozzátette, hogy a térkép elkészülte után majd készíteniük kell egy tervet is a meglévő zajforrások hatásainak csökkentéséről. Ezek megszüntetésére azonban sajnos a városnak nincs lehetősége. „Nagyon jól tudjuk, hogy mi kellene ezek megszüntetéséhez: egy körgyűrű, ami lehetővé tenné, hogy a tranzitforgalom ne jöjjön be a városba. Erre azonban a városnak soha nem lesz pénze, hisz ez megközelítőleg 70-80 millió euróba kerülne. Ezt csak kormánypénzből tudnánk megépíteni", mondta Ilyés.

A polgármester mellesleg nem lesz ott a Városi Tanács csütörtöki ülésén, mert a lengyelországi Rzeszówban vesz részt a Kárpátmedence jelentősebb városainak polgármestereinek a részvételével megtartandó konferencián. A megbeszélésen Lengyelország és Románia mellett Magyarország, Szlovákia és Ukrajna képviselteti magát városvezetők révén.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: