2009-12-11 13:56:03• hírek • blikk.hu

A nők naponta 15 perccel boldogabbak

A nők boldogabbak, mint a férfiak - igaz, a gyengébbik nemnek mindössze napi 15 percnyi előnye van a boldogságban eltöltött időszak terén. Az ausztrál Új-Dél-Wales-i Egyetem kutatói egy felmérésben próbáltak rájönni, mi teszi boldoggá a nőket és mi a férfiakat, s megdöbbentő eredményre jutottak. Kiderült, hogy szinte alig van olyan foglalatosság, amit a két nem egyformán élvez, ugyanakkor a nők napjában több időt tölthetnek kedvenc tevékenységeikkel.

A dr. Roger Patulny vezette kutatás szerint a férfiak napjában csaknem 8-10 órát töltenek olyasmivel, amit nem kedvelnek különösebben, s ráadásul a nőknél átlagban 6 perccel több ideig kénytelenek azzal foglalkozni, amit kifejezetten utálnak. Ezzel szemben a nők nagy szerencséjére ősi feladatuk és életük nagy álma egybevág - a napi számtalan óra, amit gyermekeik nevelésével tölthetnek, plusz 15 perccel boldogabbá teszi őket.

A kutatók szerint egy másik ok is van, amiért a nők javára billen a mérleg: sokkal könnyebben szabadulnak meg gondjaiktól. A férfiak által gyakran meg nem értett, vagy épp elítélt csajos traccspartik alatt a nők kibeszélik konfliktusaikat, sérelmeiket, aggodalmaikat, amíg a férfiak erre nehezebben rávehetők. Ők gyakran képtelenek baráti társaságban felfedni lelki gyengeségeiket, s csak cipelik tovább a boldogtalanság terhét.

Ha csak azt vesszük, hogy a nők átlagosan tovább élnek, a férfiak pedig rövidebb életük alatt is esendőbbek lelkileg, mutatja, hogy a gyengébb nemnek több boldogság jut - véli Bede Zsuzsann a pszichológus. - A férfiaknak az igazi sikert a munkájukban elért eredmények jelentik. Amíg a nőknél, ha nem jön be a karrier, ott a család, és fordítva, az önmegvalósítás, a boldogság egyik legfontosabb záloga több területen is elérhető - tette hozzá.

Persze vannak olyan dolgok, amelyek mindkét nemet egyformán boldoggá teszik. Ilyen például az alvás és a szex, amelyre a nők és a férfiak nagyjából egyenlő időt fordítanak.

De a felmérés szerint ugyanígy élvezik mindketten a tévé előtti ejtőzést is - már ha igazságosan osztoznak a távirányító tulajdonjogán.

Ám az egyenlőség itt nagyjából véget is ért, hisz a többi tevékenység már egészen más arányban oszlik meg a két nem közt.

A cikket tovább olvashatja a blikk.hu oldalon.


Egy felmérés azt kutatta mitől boldogok a nők és mitől a férfiak?
Egy felmérés szerint a nők naponta 15 perccel bolgogabbak mint a férfiak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: