2014-01-16 11:47:26• hírek • Kocsis Zoltán

Erdővel fednék az egykori szeméttelepeket

Újabb jövőbe mutató ötlettel rukkolt elő a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és annak vezetője, Békéssy Erzsébet: a tervek szerint erdővel ültetnék be azokat a területeket, ahol korábban szemétlerakatok voltak.

Azt követően, hogy a tavaly tavasszal az Erdők Hava periódusában harmincezer facsemetét ültettek ki megyeszerte, idén tavasszal a 2009-ben bezárt egykori falusi szemétlerakatokat ültetné be az ügynökség. A tervet a megyei tanács szervezte gyűlésen Békéssy mutatta be. Jelen voltak az érintett települések képviselői, akik mindannyian támogatásukról biztosították az elképzelést, és valamennyien érdekeltnek mutatkoztak a degradált területek feljavításában.

Az akció első lépéseben a helyi erdészeti hivatal és az önkormányzatok képviselői terepszemlét tartanak és felmérik, milyen mértékben fedi föld a területet, illetve milyen fafajtát ajánlott oda ültetni. Ezt követően összesítik az adatokat, a polgármesteri hivataloknak pedig kérniük kell az ügynökség jóváhagyását.

Az elképzelések szerint, és természetesen az időjárás szabta körülmények közepette, idén február és április között ültetnék el a csemetéket. A tevékenységben várják majd a tanügyi intézmények, civil szervezetek és az önkéntesek segítségét is.

Az előzetes adatok szerint a beültetendő területek nagysága elérheti akár a 65 hektárt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: