2013-02-15 16:52:40• hírek • Kocsis Zoltán

Hetvenezerből 1400 szatmári diák a Zrínyi matekversenyen

fotó: archiv
fotó: archiv

Péntek délután három Szatmár megyei helyszínen másfél ezer diák méri össze matektudását - kezdőik a Zrínyi Ilona Matematika tesztverseny. A szervezők szerint a versenyen összesen 70-80 ezer diák vesz részt a Kárpát-medence magyarok lakta területein.

Magyarország, Erdély, Felvidék, Kárpátalja és Délvidék matematikai iránt vonzódó diákjainak megmérettetése Szatmár megyében három helyszínen zajlik: a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, a Nagykárolyi Elméleti Líceumban és a Tasnádi Ipari Líceumban. A megyei verseny szervezői, Kovács Béla és Mátyás Beáta elmondása szerint a három helyszínen 1400 diák vesz részt a versenyen: Szatmárnémetiben 793, Nagykárolyban 458, Tasnádon pedig 115.

A III-IV osztályos diákoknak 60 percnyi munkaidő alatt, az V-VI osztályosoknak 75 perc alatt kell megoldaniuk 25 feladatot, míg a VII-XII osztályosoknak másfél óra áll rendelkezésükre, ez alatt 30 feladatot kell megoldaniuk.

A péntek 15.00 órakor kezdődő verseny eredményeit február 18-tól, azaz hétfőtől lehet megtekinteni a www.mategye.hu honlapon. Az eredmények ellen fellebbezni február 20-ig, szerda 14.00 óráig lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: