2017-07-03 16:09:20• hírek • Szatmár.ro

Olimpiai hősök élménybeszámolója a Véndiáktalálkozó megnyitóján

Komolyzenei koncert és szavalat is színesíti a rendezvényt.

Mint arról már beszámoltunk, július 14-15-én tartja idei találkozóját a Véndiákszövetség. Az évente több mint 2500 személyt megmozgató rendezvény hivatalos megnyitója 14-én 18 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmóniában lesz, ahol Gönczy Gábor elnök köszönti majd az egybegyűlteket, majd Kruzlics János szavalja el a hagyományoknak megfelelően a Tanárköszöntőt. A megnyitó műsorában koncertezni fog Tiszolczki Nikoletta hegedűművész és Boda Balázs zongoraművész, a Debreceni Egyetem hallgatói. László Zita színművésznő egy verses összeállítással készül a megnyitóra, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai pedig énekelni fognak.

Az elmúlt években is volt interaktív beszélgetés a megnyitó keretében, idén viszont valami igazán rendhagyó eseményre kerül sor. A szatmári vívósport két olimpiai hőse, Pop Simona és Osváth Richárd lesznek a megnyitó vendégei, akik vetítéssel egybekötött beszámolót tartanak majd riói élményeikről. Pop Simona Románia színeiben csapatban aranyérmet szerzett, Osváth Richárd pedig a legutóbbi paralimpián kerekesszékes kardban és tőrvívásban is ezüstérmet szerzett Magyarországnak, de már a londoni játékokról is éremmel tért haza.

A két sikersportoló ötarikás élményei mellett az interaktív beszélgetésben szóba kerül majd a szatmári vívóiskola múltja, jelene és jövője is, illetve a közönség szabadon kérdezhet majd a vendégektől.

Az élménybeszámolókon természetesen jelen lesznek a riói hősök szatmári edzői, mentorai is, azaz a Simonát évekig edző Csiszár Ferenc és a Ricsit évekig edző, majd a parasport felé irányító páros, Lengyel Éva és File Attila.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: