2008-06-13 10:11:33• hírek • Szatmar.ro

Kiknek jár a hitel?

penz23A tartozással rendelkező cégek alkalmazottai nem vehetnek fel hitelt.

Gyakran találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a hitelt igénylő személyt visszautasítja a bank minden különösebb magyarázat nélkül.

 

 

Azok az okok, amelyek miatt egy bank elutasíthatja a hiteligénylők kérvényét, minden bank belső szabályzatában vannak rögzítve. Így előfordulhat az is, hogy bár az illető személy nevén még nem szerepel hitel egyetlen banknál sem és a Banki Kockázatok Központjában sincs még feljegyezve a neve, mégsem juthat hitelhez.

A bankok belső szabályzata értelmében, először is leellenőrzik mennyire tisztességes a hitelt igénylő személy. Ha ezzel kapcsolatban mindent rendben találnak, akkor leellenőrzik az illető személy feleségét vagy férjét is. Abban az esetben ha a partner egy olyan cégnél dolgozik, amely a Banki Kockázatok Központjának fekete listáján szerepel, a hitelt a bank visszautasítja és a hiteligénylő akár fel is kerülhet az illető bank belső fekete listájára.

Ezeket az eljárásokat azért vezették be a bankok, mert előfordultak esetek, amikor az egyik házastárs pénzt kölcsönzött, majd eltűnt partnere tudta nélkül.

Ugyanezeket az eljárásokat alkalmazzák abban az esetben is, ha a társhitelező dolgozik „rossz hírű" cégnél. Ilyenkor a bank általában kéri a társhitelező más személyre való felváltását.

Egy kölcsön felvételéhez bizonyos bankok kötelezik, hogy a hitelező vagy a házastárs legalább egy, a lakhelyre bejelentett fix telefonnal vagy előfizetéses mobiltelefonnal rendelkezzen. Így tudják majd leellenőrizni a hiteligénylőt.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: