2015-04-08 16:17:30• hírek • MTI

Hetven kilogramm fekete kokaint foglaltak le Temesváron

A román bűnüldöző szervek hetven kilogramm úgynevezett "fekete kokaint" foglaltak le szerda reggel Temesváron - közölte a Mediafax hírügynökség.

A spanyol piacra szánt kábítószert bútorelemekbe építették be, amelyeket egy konténerben szállítottak a küldemény temesvári címzettjének. A szállítmánnyal együtt négy venezuelai gyanúsítottat vett őrizetbe a rendőrség, akiket Bukarestben hallgatnak ki a központi nyomozószervek.

A hírügynökség ügyészségi forrásokból arról értesült, hogy a konténert eredetileg a konstancai kikötőn keresztül akarták eljuttatni Európába, azonban a német hatóságok értesültek a szállítmányról, ezért a csempészek módosították a tervet. A konténert végül a bukaresti Henri Coanda repülőtér melletti otopeni vámon keresztül juttatták be Romániába. A nyomozóknak szét kellett vágniuk a bútordarabokat, hogy megtalálják a kábítószert.

A fekete kokainként emlegetett kábítószerfélére az eddig bevett módszerekkel felderíthetetlen, a hagyományos kokainnal ellentétben a nyomkereső kutyák számára is felismerhetetlen. A fekete kokaint könnyű csempészni, gyakran nyomtatópatron-, smink- vagy műanyagburkolat-pornak álcázzák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: