2015-01-09 19:24:52• hírek • hirado.hu

A Hezbollah elítélte a szélsőségesek erőszakosságait

A kegyetlenkedő muzulmán szélsőségesek többet ártottak az iszlámnak és Mohamed prófétának, mint azok, akik szatirikus rajzokkal vagy filmekkel gúnyolódnak a valláson - jelentette ki pénteken Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet vezetője.

A sejk nem említette külön a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap párizsi székháza elleni terrortámadást, mindössze annyit mondott - az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetre utalva -, hogy az embereket lefejező és halomra gyilkoló radikálisok többet ártottak az iszlámnak, mint bárki más a történelemben.

A csoport első embere videofelvételen üzent a Hezbollah támogatóinak. Megjegyzései éles ellentétben állnak az IÁ dzsihadista szervezet és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szunnita fegyvereseinek felszólításaival, amelyekben terrortámadásokat sürgettek a nyugati országok ellen.

A Hezbollahot az Egyesült Államok és Izrael egyaránt terrorszervezetként tartja nyilván, az Európai Unió (EU) azonban nem. A szervezet fegyveresei a szíriai polgárháborúban a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg oldalán harcolnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: