2008-11-08 15:33:38• hírek • Szatmár.ro

Színinövendékek a színpadon

Már másodjára szervezi meg a Nagykárolyi Művelődési Ház a SPOT nemzetközi színjátszófesztivált, ahol ezúttal négy egyetem színinövendékei mutatkoznak be.

Tavaly szervezett először színjátszófesztivált a Nagykárolyi Művelődési Ház, azzal a céllal, hogy közelebb hozza egymáshoz a színművészeti egyetemeken tanuló diákokat, s egyfajta bemutatkozási lehetőséget teremtsen számukra. Ez a kezdeményezés országos szinten egyedülállónak mondható, s éppen ezért a szervezők azt kívánják elérni, hogy a SPOT fesztivál a jövőben az egyik legrangosabb kulturális eseménnyé váljon.

Az idei rendezvényt november 20 és 23 között szervezik meg, amelynek mottója: „A város a színházzal van elfoglalva". Az előadások két helyszínen zajlanak majd, a Károlyi kastély nagytermében és a Szent László Közösségi Házban.

Ebben az évben négy színművészeti egyetemről érkeznek versenyzők, s összesen hét csoport lép majd színpadra. Két csoport Kolozsvárról, szintén kettő Marosvásárhelyről, egy Nagyváradról, valamint két csoport Szerbiából is érkezik. A három napos fesztivál nagyszerű szórakozási lehetőséget biztosít az érdeklődőknek, akik naponta több előadást tekinthetnek meg. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: