2009-09-14 16:37:20• hírek • Szatmár.ro

Első romafesztivál Szatmárnémetiben

Hagyományteremtő illetve hagyományőrző szándékkal szerveznek romafesztivált a hétvégén Szatmárnémetiben. Helyi illetve Csehországból, Ukrajnából és Magyarországról érkező előadók adják elő zenés, táncos produkcióikat.

Idén első ízben, hagyományteremtő illetve hagyományőrző szándékkal szervez romafesztivált szeptember 20-án a Romapárt. Az I. Nemzetközi Roma Fesztivál helyszíne az újközponti főtér lesz, az ott felállított színpadon hazai és a határokon túlról érkező roma előadókat láthatnak színpadra lépni az érdeklődők. A romafesztivál célja elsősorban a közösségformálás, illetve a roma kultúra bemutatása és népszerűsítése - tájékoztatott Horváth Ignác, a Romapárt szatmárnémeti szervezetének elnöke, a rendezvény szervezője.

A nemzetközi fesztivál ünnepélyes megnyitójára vasárnap délután 16 órai kezdettel kerül sor. A megnyitó után helyi illetve Csehországból, Ukrajnából és Magyarországról érkező előadók adják elő zenés, táncos produkcióikat.
Csehországból a Radics együttest, Ukrajnából Jurijt és a lányokat ismerheti meg a szatmári közönség. Magyarországról a Barna fiúk érkeznek a romafesztiválra valamint Terry Black is, aki zenés-énekes műsort ad majd elő.

Megyénkből a Fekete Rózsák, a Paradis Duó és Alex Yali, Mezőteremről a Lácsó Roma, Tasnádról pedig a Rózsa lányok képviselik. Reméljük, hogy sokan eljönnek majd a fesztiválra és amennyiben jól sikerül, minden évben meg fogjuk szervezni - magyarázta Horváth.


Autentikus viseletben lépnek majd fel az előadók
Autentikus viseletben lépnek majd fel az előadók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: