2008-08-08 11:01:43• hírek • Szatmar.ro

Hétvégi programajánló

Egy helyen a legjobb programok. Ajánlónk segítségével ismét idejében tájékozódhatsz az aktuális eseményekről.

Hétvégén szervezik meg a XIX. Svábtalálkozót. A rendezvény augusztus 9-én a Megyei Múzeumban 9:45-kor kezdődik a szatmári svábokról szóló film vetítésével. Ezt követi a „Kalmandi im Sathmarland” című könyv bemutatója. A nap folyamán az érdeklődők megismerkedhetnek a „Sathmarense” Alapítvánnyal, illetve megtekinthetik a szatmári svábok történetével kapcsolatos kiállítást. Az első nap eseményeit Szatmárnémeti ipari létesítményeinek megtekintésével zárják. A Svábtalálkozó augusztus 10-én Terem községben 9:30 órai kezdettel egy felvonulással folytatódik, amelyet a krasznabélteki fúvószenekar kísér. A nap további részében szentmisét tartanak a Római Katolikus templomban, illetve kultúrműsorokat és sváb bált szerveznek. A szervezők nem csupán a helyi svábokat, hanem a német kultúra iránt érdeklődőket is szeretettel várják.

A túrterebesi Kishegyen lévő Donát kápolna búcsúját augusztus 10-én tartják meg. A hagyományokhoz híven délben szentmisével emlékeznek Szt. Donátra. a szőlőhegyek védőszentjére, majd a résztvevők az ilyenkor szokásos bálon hajnalig ünnepelhetnek.

Ezen a hétvégén vasárnap sem lesz hiány falunapi programokból, ezúttal Szamoskrassó várja a szórakozni vágyókat. A hivatalos megnyitó 13 órakor kezdődik, ezt követi a krasznabélteki fúvószenekar és a helyi mazsorettek felvonulása. A kora délutáni programok a kisgyerekeknek szólnak, a községbeli óvodások és iskolások tartanak előadást, majd az avasújvárosi MADISZ színjátszócsoportja teremt derült pillanatokat. A népzene kedvelőit 15 órától egészen 17 óráig változatos előadásokkal szórakoztatják. Idén is megválasztják Szamoskrassó legszebbjét, a szépségverseny negyed hatkor veszi kezdetét. A könnyed műsor után a zenéé a főszerep, színpadra lép a Sentimental Group, a Can-can, MC Pedro majd 21 órától a szatmárnémeti 4ever koncertezik. A programok tűzijátékkal majd szabadtéri diszkóval zárulnak.

Az Old Times Spirtiben péntek este Latino Hot Dance partyt szerveznek, ahol a '80-'90-es évek legforróbb dalaira lehet összesimulni. Szombaton pörgősebb lesz hangulat hiszen motorosbulit szerveznek, nem csupán motorosoknak. Az ilyenkor dukáló retró és rock számok dübörögnek majd a lejátszóból. Rezidens Dj Lippi. A belépő lányoknak ingyenes, fiúknak 5 lej. A bukósisakkal érkezőknek ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: