2020-02-03 16:14:15• hírek • Bede Emőke

Hétvégi mérleg: két tucat felfüggesztett jogosítvány, kétszáznál is több helyszíni bírság

A mögöttünk álló hétvégén a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közlekedésrendészeti munkatársai baleset-megelőzési céllal közúti ellenőrzést szerveztek.

Ennek során több mint 230 helyszíni bírságot szabtak ki, melyeknek összértéke elérte a 28 ezer lejt, kiegészítő intézkedésként felfüggesztett vezetői engedélyek száma pedig 24. Voltak azonban olyanok is, akik nem úszták meg ennyivel.


Január 31-én, Sárközújlak és Józsefháza között a rendőrök egy 45 éves Szilágy megyei férfit állítottak félre, akiről kiderült, hogy egy korábbi szabálysértés miatt már felfüggesztették a jogosítványát. Február 1-én, Sárközújlak és Avasújváros között egy 52 éves férfi bukott le, akinek leheletében 0,97 mg/l légalkoholszintet mért a szonda. Egy nappal később, Szatmárnémeti területén is kézre került két ittas sofőr, a 30 éves férfinél 0,75 mg/l, a 31 éves férfinél pedig 0,51 mg/l-t mutatott ki a készülék. Ugyanezen a napon Szamoskrassó területén is eredményt hozott a szondáztatás: egy 30 éves helybéli férfi leheletében 0,52 mg/l-t mért a szonda. A rendőrök mindegyik sofőrt kórházba kísérték, hogy egy véralkoholszint-mérésnek is alávethessék őket, illetve büntetőjogi eljárást is kezdeményeztek ellenük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: