2019-07-01 11:23:07• hírek • Bede Emőke

Hétvégi mérleg: 32 sofőrnek is ugrott a jogsija gyorshajtás miatt

Az elmúlt hét péntekjén nagyszabású prevenciós akciót indított a Román Rendőrség: három napon át minden létező sebességmérő eszközzel kint voltak az utakon, hogy lencsevégre kapják és szankcionálják mindazokat, akik felelőtlenül nagy sebességgel hajtják a motorháztető alatt megbúvó ménest. A megmozdulás pedig nem is volt eredménytelen, több tucat gyorshajtót értek tetten.

A hétvégi megmozdulás során Szatmár megyében nem kevesebb mint 280 helyszíni bírságot szabtak ki a KRESZ-szabályokra fittyet hányó sofőrökre, melyeknek összértéke elérte a 105 ezer lejt. Ugyanakkor kiegészítő intézekdésként 57 vezetői engedélyt felfüggesztettek, 6 forgalmi enegdélyt pedig bevontak.
 

A közel 60 jogosítványból 32-t azért nem kaptak vissza tulajdonosaik, mert a kelleténél erősebben taposták a gázt, a 20 és 69 év közötti sofőröket a radar 101 ás 155 km/h-val kapta lencsevégre. Ám nem csak sebességmérő, hanem az alkoholszintmérő eszköz is jól teljesített: a három nap alatt sikerült 8 ittas vezetőt is lebuktatni, kik közül hárman olyan részegek voltak, hogy nem csak a jogsijukat bukták egy időre, de a hatóság bűnügyi eljárást is indít ellenük.


A rendőrség szerint az év első öt hónapjában történt súlyos balesetek 17 százalékát a túlzott sebesség idézte elő. Ez a balesetek harmadik leggyakoribb oka, januártól májusig 470 baleset történt emiatt, ezek 118 halálos áldozatot követeltek, 499-en pedig súlyosan megsérültek  – derül még ki a rendőrség pénteki közleményéből. A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint az év első öt hónapjában a túlzott sebesség 11 közúti balesetet okozott megyénkben. Szerencsére eddig emberéletet nálunk nem követelt a gyorshajtás, ám ketten súlyos, tizenhárman pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek ezen incidensek során. Öröm az ürömben, hogy a tavalyi év ugyanezen időszakához képest a számok csökkenő tendenciát mutatnak, példának okáért 2018 első öt hónapjában hárman vesztették életüket a száguldás nyomán bekövetkező balesetekben.


Súlyos közlekedési baleset Borválaszúton

Vasárnap délelőtt, 10 óra környékén arról értesítették a közlekedésrendészeti osztályt, hogy súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borválaszút területén. A rendőrök a helyszíni vizsgálat során megállapították, hogy egy mindössze 19 éves, alsóhutai fiatalember motorbiciklijével túl gyorsan hajtott, s ennek okán elvesztette irányítását a kétkerekű felett. Kisodródott az útról, nekicsapódott egy ház kerítésének, majd az árok felett átívelő betonhídnak ütközött. Az áldozat súlyosan megsérült a kellemesnek cseppet sem nevezhető kaland során, ezért azonnal kórházba szállították. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, de az már most biztos, hogy a fiatal nem fogyasztott alkoholt indulás előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: