2019-07-29 11:54:22• hírek • Nagy Tímea

Hétvégi közlekedési mérleg: Nincs jogsi? Nem baj! Részeg is? Az sem akadály!

Képünk illusztráció (forrás: a rendőrség Facebook-oldala)
Képünk illusztráció (forrás: a rendőrség Facebook-oldala)

Az elmúlt hétvégén szokottnál többen ültek volán mögé jogosítvány nélkül. Ittas vezetőkből sem volt hiány a három nap alatt.

Vámfaluban fogtak meg pénteken, július 26-án délelőtt egy sofőrt, aki felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett egy tehergépkocsit. Szintén pénteken, Aranyosmeggyesen ellenőrizték azt a fiatalt, aki bármilyen jogsi nélkül robogózott éjfél tájban, közúton. Ellenük engedély nélküli vezetés miatt eljárást indítottak.

 

Pénteken kezdődött az ittas sofőrök ámokfutása

 

Egy 36 éves szatmárnémeti autóvezető anyagi károkkal járó balesetet okozott. A sofőrt megfújatták, mire a gép 1,24 mg/l alkoholszintet mutatott a lélegzetében. Az eredményt látván, a rendőrség munkatársai vérvizsgálatra szállították.

 

 

Vasárnap este 7 óra körül egy szatmárnémeti esethez riasztották a rend őreit.

 

A helyszínre érkezvén megállapították, hogy a 31 éves helybeli autóvezető elvesztette uralmát a jármű felett, és áttért a másik sávba, majd nekiütközött az út szélén parkoló autónak. Az utóbbi megütötte a mögötte álló járművet is.

 

A férfi alkoholszondás vizsgálata pozitív lett, a gép 0,87 mg/liter alkoholszintet mutatott a leheletében. A pontos alkoholszint megállapításáért vérvételre szállították.

 

Az előbbi két szabálytalankodó ellen járművezetés ittas állapotban vétsége miatt büntetőeljárást indítottak.

 

 

Részegen csente el és okozott balesetet

 

Az avasfelsőfalvi rendőrőrs munkatársait riasztották a Terepen történtekhez. Helyszínre érkezvén kiderült, hogy egy 23 éves avasfelsőfalvi fiatalember volt a tettes.

 

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka belopózott egy avasfelsőfalvi gazdasági szervezet udvarára, ahonnan ellopott egy tehergépjárművet. A 109L jelzésű megyei úton haladt Terep település irányába, ahol elvesztette uralmát a jármű felett. Két autót is megütött, melyek az út szélén parkoltak.

 

A gazembert megfújatták, a teszt 0,72 mg/liter alkoholszintet mutatott a kilélegzett levegőben. Ennek értelmében véralkoholszint vizsgálatra szállították. Utólag kiderült, hogy nem csak ittas volt, még jogosítvánnyal sem rendelkezik egyetlen kategóriában sem.

 

A fiatal ellen lopás bűntette alapos gyanúja, illetve járművezetés ittas állapotban vétsége, továbbá engedély nélküli vezetés miatt eljárást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: