2009-04-06 18:36:27• hírek • Szatmar.ro

Hétvégi éremeső

Torinóban torna, Vilniusban birkózó Eb., magyar és román érmesekkel.

Az elmúlt hét végén két európai városban is Európa-bajnokságot rendeztek, ahonnan mind a magyar, mind a román sportolók éremmel tértek haza.

Ezek közül a legfényesebbet a magyar Berki Krisztián szerezte, aki a torinói torna Európa-bajnokság szerenkénti döntőjében aranyérmet nyert lólengésben. A magyar tornász elsőként kezdett a döntőben, ám a mögötte jövők nem tudták megdönteni a általa elért 15.600-as pontszámot. Berkinek ez volt a negyedik európa-bajnoki aranyérme ezen a szeren.

 

A román delegáció két ezüsttel és egy bronzzal tért haza Olaszországból. Ana Maria Tamirjan gerendán, míg Flavius Koczi ugrásban lett második, Gabriela Dragoi pedig gerendán került a dobogó legalsó fokára.

A Vilniusban megtartott birkózó Európa-bajnokságon is a román delegáció szerzett több érmet, szám szerint hármat: Estera Dobre a 48 kg-os kategóriában ezüstöt, míg Ana Maria Paval (55 kg.) és Eusebiu Diaconu (60 kg.) bronzot.

Ami a magyar versenyzőket illeti, az 55 kg-os Szabó Emese az orosz Jekatyerina Krasznovától szenvedett vereséget két menetben a döntőben, míg Deák Bárdos Mihály a 120 kg-osok között három menetben legyőzte le a szintén orosz Alekszandr Anuncsint és ezzel bronzéremmel térhetett haza.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: