2011-01-27 16:50:56• hírek • Szatmar.ro

Hétvégén vidéken lesznek

Több vidéki községből, illetve falvakról érkeztek megkeresések idősek részéről, a szatmárnémeti Demokrácia Központ irányába.

Főleg az a korosztály kérte a honosítást elősegítő iroda helyszíni segítségét, amelynek gondot okoz a Szatmárnémetibe történő utazás. Az idős személyek kérésére hallgatva, a központ munkatársai úgy döntöttek, teljesítik a sokak számára igen nagy jelentőséggel bíró kívánságot és kilátogatnak több Szatmár megyei településre is.

Naponta 70-80 személy érdeklődik az ügyintézés menete iránt az iroda szatmárnémeti székhelyén, az Árpád utca 18. szám alatt, a hétvégét azonban a vidékieknek szentelik a munkatársak. Ennek megfelelően szombaton Börvelybe látogatnak, ahol 16 órakor a református templom imatermében várják az érdeklődőket, majd vasárnap Halmiban 14 órától. Mindkét helyszínre hivatalos fordítóval és fényképésszel érkeznek azért, hogy ezzel is egyszerűsítsék a lakosok honosítását.

Az olyan szükséges iratokat, mint a keresztleveleket, a házassági igazolásokat, a felmenők iratait a fordítók össze tudják gyűjteni a későbbi fordítás céljából, a fényképész pedig el tudja készíteni a szükséges igazolványképeket.

Ennek az akciónak köszönhetően a dolgozók több úttól is megkímélhetik az igénylőket.

Jövő héten újra folytatják a kiszállást, így csütörtökön 15 óra 30 perckor Sándorhomokon, az iskola nagytermében, míg Szárazberken 17 óra 30 perckor a református egyház Ifjúsági Termében tartanak fogadóórát. Természetesen ezen a két településen is jelen lesz a hivatalos fordító és a fényképész, ugyanakkor a hivatal munkatársai a továbbiakban is várják a hívásokat a 0261-768-110-es telefonszámon annak érdekében, hogy az igényről értesülve akár a megye távolabbi pontjaira is kilátogassanak.


Hétvégén vidéken nyújtanak segítséget
Hétvégén vidéken nyújtanak segítséget


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: