2013-09-19 14:20:41• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén rendezik a Nagybányai Magyar Napokat

A 2013-as Főtér Fesztivál szervezői szeretettel várják Nagybánya és a környék magyarságát szeptember 20-22-én megyeszékhely történelmi főterére. Legyünk ismét együtt, szórakozzunk együtt.

Civil mozgalom és az önkéntesség jegyében nagybányai civil szervezetek képviselői több hónapos munka után nyolcadik alkalommal is megszervezik a közkedvelt Főtér Fesztivált. A nagybányai üzletemberek, cégek és magánszemélyek által lelkesen támogatott rendezvénysorozat idén is sok meglepetéssel, szórakoztató kulturális programmal várja Nagybánya magyarságának apraját, nagyját. A szervezők idén is bevonulást terveznek a térre, amellyel a színességet, a forgatagot és a látványt szeretnék aláhúzni, valamint a tér megtöltését érzékeltetni.

2006-ban a Főtér Fesztivál mint Nagybányai Ifjúsági Napok indult útjára, majd 2008-tól a szervezők úgy döntöttek, hogy szinte minden korosztály érdemes megszólítani, hiszen a magyarság legnagyobb kültéri szórakoztató és kulturális rendezvénysorozatáról van szó.

A közösségépítés és a minél átfogóbb és nagyobb részvétel céljából 2010-ben intézményesedett a szervezés és létrejött a Főtér Fesztivál Egyesület. Ezután is a szervezőcsapat a helyi civil szervezetek csoportok képviselőiből állt össze, a mozgalmi jeleget megtartva, az önkéntesség és a minőségi szórakoztatás elve alapján. 2012-től már Nagybányai Magyar Napok címszó alatt is zajlik a rendezvény, ezzel is jelezve jellegét, rendeltetését.

Pénteken, szeptember 20-án 21 órától: EDDA Művek koncert

Több generációt is megmozgató együttes, a legendás EDDA, az idei Főtér Fesztivál fővendége. Régi álmuk teljesülhet a nagybányai magyaroknak, egy nagyszabású szabadtéri EDDA koncert a város történelmi központjában. Az együttes a 70-es évek közepétől folyamatosan jelen van a magyar rock-zene életében. A mai napig nincs házibuli a nagy EDDA slágerek nélkül: A hűtlen, A kör, Gyere őrült, Ünnep, Álmodtam egy világot - néhány azok közül, amelyek évtizedekre "megpecsételték" a buliainkat, erdélyi zenekultúránkat.

A rendezvény teljes programja itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: