2010-03-17 16:39:49• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén nemzetközi döntő

Szatmárnémeti első  ízben ad otthont március 19-22. között a Nemzetközi Magyar Matematika Versenynek.

Pénteken kezdődik a XIX. Nemzetközi Matematikaverseny, amelyet első alkalommal rendeznek meg Szatmárnémetiben. A megmérettetést eddig Magyarországon, Felvidéken, Délvidéken, Kárpátalján, valamint két romániai városban - Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön - szervezték meg, a pénteken kezdődő nemzetközi döntőre pedig 250 IX-XII. osztályos diákot, valamint meghívott vendégeket és zsűritagokat várnak a megyeszékhelyre.

A nagyszabású verseny megnyitóját pénteken, március 19-én este fél nyolctól rendezik meg a szatmárnémeti Láncos-templomban, a megmérettetésre pedig másnap reggel, szombaton 9-13 óra között kerül sor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tantermeiben.

A versenylapok megoldása után, a délután folyamán a meghívottak városnézésen vesznek részt, öt órától pedig neves professzorok szakmai előadását lehet meghallgatni a főgimnázium dísztermében. A szombati rendezvények a Dinu Lipatti Filharmóniában zenés irodalmi esttel érnek véget, melynek meghívott vendége a Bokréta néptáncegyüttes is.

Március 21-én, vasárnap a szórakozásé, az aktív pihenésé lesz a főszerep, hiszen a diákok és a meghívottak Szatmár és Máramaros megyei kiránduláson vesznek részt.

A XIX. Nemzetközi Matematikaverseny eredményhirdetésére és a záró ünnepségre hétfőn, március 22-én kilenc órától szintén a Dinu Lipatti Filharmóniában kerül sor.

Nemzetközi Matematika Tantárgyverseny

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: