2019-04-11 06:38:23• hírek • Bede Emőke

Hétvégén ismét gyűjtik a meghibásodott vagy megunt készülékeket!

Kallódik a padláson egy régi tévé? Esetleg a nagyi rég nem használt porszívója is csak foglalja a helyet? Ha már nem őrizgetnéd tovább őket, hanem szívesen megszabadulnál tőlük, akkor ne az szemétkonténerbe vagy amellé dobd.

Az elektronikai és számítástechnikai eszközök gyors avulása miatt egyre növekszik azoknak a berendezéseknek és alkatrészeknek a mennyisége, melyek tulajdonosaik számára értéktelenné válnak. Ha ezek az eszközök a kukába kerülnek, akkor a kommunális hulladékkal megegyező utat járnak be, és a bennük található veszélyes anyagok a csapadékvíz hatására kimosódnak vagy égetés során a levegőbe jutnak. És az sem épp környezettudatos magatartás, amikor valaki az út menti árokba vagy az erdő szélére hajítja a tévét vagy a régi számítógépet.


Ha a te lakásodban is vannak olyan készülékek, melyekre már nincs szükséged, és eladni sem tudod őket, akkor április 13-án, azaz szombaton 9 és 16 óra között Szatmárnémeti több tanintézményében is gyűjtési akciót szerveznek. Az említett napon a központ környékén lakók a Ioan Slavici Főgimnáziumban adhatják le a feleslegessé vált készülékeket, a Május 14-ben lakókat pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolába várják. De a 10-es Számú Általános Iskolában, a Mircea Eliadéban, a Ion Creangában, az Avram Iancuban, a Balcescu-Petőfiben és az Octavian Gogában is gyűjtik majd az elektronikai hulladékot. Hogy miket lehet leadni? Röviden összefoglalva úgy is mondhatnánk, hogy mindent, amit konnektorba kell csatlakoztatni vagy akkumulátorról működik.


Ha a környezettudatosság nem elég motiváló számodra, akkor eláruljuk azt is, hogy ez alkalommal sem marad el a tombola. A nyereményjátékon egy hűtőszekrény, három mikrohullámú sütő, három vasaló, három szerszámos készletet és két porzsák nélküli porszívó is gazdára talál majd. Hogy bekerülj kalapba, nem kell mást tenned, mint leadni a lakásodban található e-hulladékot és kitölteni a cserébe kapott szelvényt. A sorshúzásra április 16-án, 12 órakor kerül sor a Kossuth-kertben található Zöld házban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: