2019-10-23 13:35:30• hírek • Bede Emőke

Hétvégén ismét az úszásé lesz a főszerep Szatmárnémetiben

Okóber 26-án ismét megrendezik Szatmárnémetiben az országos szinten is elismert úszóversenyt, a Select Kupát.

Az e témában szervezett sajtótájékoztatót Pop Mircea, a verseny állandó helyszíneként szolgáló Select étterem és uszoda tulajdonosa nyitotta meg. A szervezők nevében Pop kifejtette, nagy örömükre szolgál, hogy az iskolaközi, illetve a Masters versenyből is sikerült hagyományt építeni Szatmárnémetiben. Míg a gyerekek immár hetedik alkalommal ugranak fejest a megmérettetés izgalmába, addig az országos és nemzetközi szinten is elismert bajnokok harmadjára térnek majd vissza városunkba, hogy népszerűsítsék az úszást annak minden testi és szellemi jótékony hatásával együtt.


Ám a verseny nem csak azt a célt szolgálja, hogy közelebb hozza a sportot a gyerekekhez, hanem hogy lehetőséget adjon nekik akár egy profi úszói karrier elindítására is. Ugyanakkor az iskolaközi versenynek köszönhetően fel lehet kutatni azokat a fiatalokat is, akik korlátozott anyagi lehetőségeik miatt nem tudják gyakorolni a sportot, hiszen számukra a klub ingyenes programot kínál. Mindezeket figyelembe véve, Pop szerint ebben az évben sikerül túlszárnyalni a Select Kupa tavalyi versenyzőinek számát, mit több, a jelenleg is zajló jelentkezést látva akár 20 százalékkal is többen csobbanhatnak majd a hétvégén.


Markos Tibor, az esemény másik főszervezője az Észak-nyugati Német-Román Gazdasági Társaság, illetve a Kisiparosok Kamarája nevében elmondta, az általa képviselt szervezetek három sportágat támogatnak Szatmárnémetiben: az úszást, a vívást és a kosárlabdát. Reményeik szerint az e sportokat űző gyerekek egyre szebb eredményeket fognak elérni, sőt, akár bajnoki címekkel is öregbíthetik majd városunk hírnevét. Épp ezért számít nagyon fontos eseménynek a Select Kupa is, mely egyre több fiatallal szeretteti meg az úszást. A hétvégi versengés azonban csak a kezdet, ugyanis december 6–8. között az igazi nagyok, jelenlegi és egykori bajnokok állnak majd rajtkőre – fejtette ki Markos. Zárszóként a szervezők köszönetüket fejezték ki a Szatmár Megyei Tanácsnak is, melynek támogatása nélkül a verseny nem valósulhatna meg.


A Select Kupa iskolaközi szakasza e hét szombatján, 9 órától rajtol majd, melyre a szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: