2011-05-11 15:18:26• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén: Hám János Napok

Május 13-14-én, pénteken és szombaton rendezik meg a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont napjait.

A jubileumi Hám János Napokra idén május 13-14. között kerül sor. A húszéves tanintézmény napjainak megnyitó ünnepségnek a Dinu Lipatti Filharmónia ad otthont pénteken reggel kilenc órától: köszöntőt mond Ft. dr. Hankovszky Ferenc püspöki helynök, Múlt és jövő párbeszéde címmel dr. Csiszár Klára tart majd előadást, de itt adják át a Pax-ösztöndíjakat és az évi okleveleket is.

A pénteki nap műveltségi vetélkedővel és ötpróbával folytatódik a diákok számára, délután pedig író-olvasó találkozót szerveznek Zágoni Balázzsal, a Barni-könyvek szerzőjével. A Családi zenei versenyt öt órától szintén a filharmóniában rendezik majd meg.
 Szombaton, május 14-én ünnepi szentmise lesz kilenc órától a Székesegyházban. Ezt követően megkoszorúzzák Hám János szobrát és megemlékezést tartanak Reizer Pál megyés püspök sírjánál.

Tizenegy órától Jelenben a múltról és jövőről címmel interaktív beszélgetésre kerül sor dr. Bura László, Ft. Néma Sándor, Ft. Reszler Mihály és Szalma István meghívott vendégek részvételével az iskolaközpont dísztermében. Kettőtől vetélkedőnek ad otthont a díszterem, „Példaképünk Scheffler János" címmel, öttől pedig az elmúlt húsz év legemlékezetesebb produkcióiból szerveznek gálaestet a filharmóniában.


Hám János Napok 2010
Hám János Napok 2010


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: