2010-06-03 15:20:38• hírek • Szatmár.ro

Hétvégén: Halmi Napjai

Szombaton és vasárnap községnapokat tartanak Halmiban.

Tizenegyedjére tartják meg a Halmi Napjai rendezvénysorozatot, amely annak idején a földieper ünnepeként indult. Az eper ezúttal is meghatározó tényező lesz: nem csak a hagyományos földiepertermesztők versenyére kerül sor, hanem első alkalommal eperevő-megmérettetés is lesz - amelynek fődíja 300 lej. Nem marad el a tombolasrosolás sem, amelyen a legszerencsésebb résztvevő egy motoros kapálógépet nyerhet -a második djj egy plazmatévé, a harmadik egy kerékpár.

A helyi tanács elkülönített ugyan 30 000 lejt erre az alkalomra, viszont Incze Lajos polgármester úgy gondolja, hogy most is sikerült 10 000 lejből megszervezni az eseményt, szponzori hozzájárulásoknak köszönhetően. Ezúttal hiányozni fognak a sztárfellépők, és nem lesz tüzijáték sem. A színpadi előadásokat a helyi és környékbeli kultúrcsoportok fogják fémjelezni: az iskolások tánccsoportja, gitárcsoportja, mandolincsoportja mellett fellép a kökényesdi tánccsoport, az Egri Csodaszarvas táncegyüttes.

Megszervezik a hagyományos bográcsos ételek versenyét, amelyre még a helyszínen is be lehet nevezni. A résztvevők 100 lejt kapnak bográcsonként, és az elkészült ételt elfogyaszthatják, vagy felajánlhatják, tetszésük szerint. Ebben az évben elmarad a kispályás labdarúgótorna, amely eddig állandó műsorszám volt. Halmi Napjai szombaton, 12.30 órakor kezdődnek, a helyi mazsorettek végigvonulásával a községközponton.


Az eper áll a Halmi Napok középpontjában
Az eper áll a Halmi Napok középpontjában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: