2011-11-03 13:53:23• hírek • Kocsis Zoltán

Héttagú pénzhamisító bandát füleltek le Szatmáron

Amint arról a Szatmár.ro annak idején beszámolt, idén júliusban öt személyt vett őrizetbe a rendőrség pénzhamisítás vádjával. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) Szatmár megyei munkatársai valamint a Bihar megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztálya hónapokig tartó nyomozás után nemrégiben zárta le az ügyet és ekkor tájékoztatta a sajtót a részletekről is. A nyomozás során a júliusban letartóztatott öt személy, Sebastian Viorel N., B. Ottó, Georgel V., Claudiu V. és Doina B. mellett további két személyt vettek őrizetbe.

Július 19.-én a banda tagjai a Peténél illetve Csanálosnál található határátkelőknél igyekeztek elhagyni Romániát, hogy a náluk lévő hamis bankókat eljuttassák a célországokba, azaz Magyarországra és Lengyelországba. Ekkor, pontosabban éjjeli 0.30 órakor tartóztatták le az öt személyt, akiknél összesen 264 darab 100-as, valamint egy-egy darab 50-es illetve 10-es címletű hamis lengyel złoty-s bankót találtak.

Kiderült, hogy a hamisítást előbb V. Georgel otthonában végezték, majd átkerült Doina B. lakásába, ahol Sebastian Viorel N.-el közösen gondoskodtak a gyártásról, míg a többek a terítéssel foglalkoztak Szatmár illetve a szomszédos megyékben valamint Magyarországon és Lengyelországban. A házkutatások során a bűnüldöző szervek megtalálták a nyomtatót, a felhasználandó tintát, továbbá egyéb, a hamisításhoz használt eszközöket.

Találtak továbbá több, félkész állapotban lévő bankót is. A nyomozás során Szatmár megyében összesen kilenc darab olyan 50 eurós bankót is találtak, amit bizonyíthatóan szintén a banda állított elő. Szintén a nyomozás során került a képbe a 22 éves B.B. és a 20 éves F.L. is, akik szintén együttműködtek az öt tagú bandával, így a letartóztatottak száma már hétre emelkedett.

A hatóság szeptember elején zárta le a nyomozást, az érintettek pedig előzetes letartóztatásban várják a bírósági ítéletet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: