2016-05-01 18:48:18• hírek • Kocsis Zoltán

Héttagú családnak segített a Borókagyökér Egyesület

A Ion Ghica, vagy régi magyar nevén Átló utca nem tartozik Szatmárnémeti legvidámabb környékei közé. Az egykori bútorgyár munkásszállója maga a fertő. Mégis sokan kénytelenek ott tengetni életüket - az alig néhány négyzetméteres lyukakban.

Kovács Ildikó is itt él öt gyerekével. Az legkisebb alig néhány hónapos, a legnagyobb pedig tíz éves. Egyedüli jövedelmi forrásuk az államtól kapott gyermeknevelési pótlék. A nincstelenség mellett legnagyobb gondjuk az ivóvízhiány: pillepalackokban a Kossuth-kertből hoznak maguknak vizet. Az egykori munkásszállón ugyanis nincs víz. A tömbház előtt van ugyan egy közcsap, ám vize ihatatlan.

Őket kereste fel a Borókagyökér Egyesület a napokban. Szejke Juditék nem üres kézzel érkeztek: tartós élelmiszereket, tisztítószereket, tisztálkodási eszközöket, pelenkát, takarókat, játékokat, gyógyszereket vittek.

„Nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg újra, a gyerekek, az anyuka is tiszták, rendezettek voltak. Aki látta a körülményeket, az tudja, ez komoly teljesítmény", hívta fel a figyelmet Szejke Judot, akire a látottak és tapasztaltak komoly benyomást gyakoroltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: