2009-01-14 15:40:28• hírek • Parajdi Andrea

Hétszáz diákkal foglalkoznak

A mentálhigiéné, vagy más néven a lelki egészség hosszú távú megőrzésének módszereit ismerhetik meg azok a diákok és tanárok, akik részt vesznek a Szatmárnémeti Caritas Szervezet legújabb projektjében.

Nemrégiben indította el az Open Ház elnevezésű, Phare alapokból finanszírozott projektjét a Caritas Szervezete, amelynek során hétszáz diák és hatvan tanár ismerheti meg a testi és szellemi egészség megőrzésének tematikáját - derült ki a Caritas munkatársainak szerdai sajtótájékoztatóján.

A.12 hónapos programban hat középiskola - a Johann Ettinger Német Líceum, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Ioan Slavici Főgimnázium, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, és a Református Gimnázium - vesz részt.

Az életminőség javítását célzó projekt lebonyolítása idején, több alkalommal szerveznek csoportbeszélgetéseket és tréningeket, ahol olyan témákat érintenek majd, mint a drogproblémák vagy az egészségtudatos életvitel. Ezen kívül pedig az Open Ház szakemberei különböző egyéni problémák kapcsán is tanácsokkal látják el a diákokat, amelyekkel megpróbálják jó irányba terelni a serdülőkorúak személyes fejlődését.

Az Open Ház nevű projektet a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is kiemelkedően támogatja.

A lelki egészségvédelem megőrzését szolgálja a Caritas nemrégiben indított projektje.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: