2010-04-08 10:11:08• hírek • Józsa János

Hétköznapok lelkigyakorlata

A Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodája tavaly nyáron egy hetes képzést tartott, melyen a hétköznapok lelkigyakorlatának kísérésére készítették fel az érdeklődőket. A képzésen résztvevők betekintést nyertek a szentignáci lelkigyakorlat közösségben való megélését segítő módszerekbe, és a hitből fakadó életalakítás lehetőségeibe, a Jézus Krisztus melletti elkötelezettség, a vele való növekvő meghitt kapcsolat által.

A képzésen részt vett személyek elvitték közösségeikbe a 2009. augusztusában megszerzett tapasztalatokat, a hétköznapok lelkigyakorlatát, melyet így egyházmegyénk számos pontján megismerhettek.  

Az április 16-18-i program célja, hogy folytatása legyen a tavaly nyáron lezajlott képzésnek. A hétvégén szó lesz önazonosságunk oszlopairól, valamint a "lelkek megkülönböztetéséről", mint a szentignáci lelkiség egyik alapfogalmáról. Alkalom lesz ugyanakkor arra is, hogy a résztvevők személyes életükre vonatkoztassák az elhangzottakat. Ebben segítenek majd a csendes idők, különböző imamódok, csoportos beszélgetés.

A szentignáci lelkiség  és a lelkigyakorlatok ugyanis összefüggő fogalmak. Mindkettő  legtalálóbb jellemzője az "út" kép lehetne. Az imádkozó  ember meghívást kapott, hogy útitársa legyen Jézusnak. Minden úton vannak fontos útkereszteződések, amelyek döntésre, helyes megkülönböztetésre késztetnek. A szentignáci lelkiség a döntés, a céltudatosság, a szabadság lelkisége.

A továbbképzésre a nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos Házban kerül sor, kísérői Irene Luster-Haggeney nővér Németországból és Kujbus Márta, a Világiak Irodája referense. Jelentkezni április 14-ig a 0261-715011-es telefonszámon lehet, vagy személyesen az 1 Decembrie 1918 utca 2-es szám alatti Szatmári Római Katolikus Püspökség épületében működő Világiak Irodájában.



hétköznapok lelkigyakorlata
A kép a tavaly nyári rendezvényen készűlt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: