2018-09-05 05:25:05• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló szeptember 9-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Mozi


Az ismeretlen rém /Slender man/ - Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És azok általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap. A kiskamaszok és kamaszok között őrületes kultusszal rendelkező rémalak számtalan történet, képregény, dokumentumfilm és netes oldal hőse. Nagyon sokan élőnek hiszik, még túlságosan élőnek is. Az új, különleges horrorfilm őt választotta főszereplőjéül. 


Norm, az északi 2.: A város kulcsa - Norm, az Antarktisz frissen koronázott jegesmedve királya úgy dönt, New Yorkba költözik, ahol az egyik legnagyobb kiváltság vár rá: övé lehet a város kulcsa. Amíg Norm azon fáradozik, hogy bebizonyítsa a város lakóinak, hogy igenis alkalmas arra, hogy uralkodó legyen, a város kulcsit rejtélyes módon ellopják. Normra és barátaira hárul hát a feladat, hogy visszaszerezzék a kulcsot, megmentsék New York lakóit és bebizonyítsák az otthoniaknak: büszkék lehetnek rájuk! 
 



Filharmónia


Csodálatos zenei élménnyel nyitja az évadot a Filharmónia. Szeptember 6-án, csütörtök délután 18:30-tól évadnyitó szimfonikus hangversennyel várja az érdeklődőket a szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Filharmónia.


A karmester Shinya Ozaki lesz, zongorán Azusa Yamaki játékát hallhatja majd a közönség. Műsoron olyan gyöngyszemek szerepelnek, mint például Christoph Gluck-Richard Wagner – Nyitány „Iphiegenia Aulisban” című operájából, Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongora verseny no. 24 KV. 491 vagy Johannes Brahms – II. D-dúr szimfónia op. 73.




Kiállítás


A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a, Szatmári Képzőművészek Egyesülete, a Nagykárolyi Kulturális Központ, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, valamint a Nagykárolyi „Gróf Károlyi” Kulturális Turizmust Promováló Központ fotókiállítást szervez Mihai Eminescu halálának 129. évfordulója alkalmából a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.


A Nagykárolyi Vénig László Fotóklub tagjai 100 db fényképpel, azokon a kőltő idézeteivel lepik meg a kíváncsi közönséget. Az ünnepélyes megnyitót követően, ami szeptember 6-án 16.00 órától lesz, a kiállítás október 3-ig tekinthető meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: