2018-08-28 09:46:36• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló szeptember 3-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Mozi


Alfa (Alpha) - Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz.

Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára...
 

A kém, aki dobott egem (Te spy, who dumped me ) - Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad...


Szabadtéri komolyzenei koncert


A Dinu Lipatti Filharmónia hagyományos nyári szabadtéri hangversenyére az Október 25. téren kerül sor augusztus 30-án, 19 órától. A koncerten vezényel Franz Lamprecht. Részletek itt.


Kiállítás


A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Fülöp Sándor Alapítvány, valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete közösen szervezte meg a Fülöp Sándor magyar festőművész tiszteletére rendezett emlékkiállítást. Ez a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában látható, a belépés ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: