2018-09-12 07:31:28• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló szeptember 16-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Mozi


Az apáca /The Nun/ - A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek biztonságos, napfényes világukba. Valami rosszra készültek, de nem ennyire rosszra. Amivel itt találkoznak, az olyan ősi és olyan gonosz, hogy talán még a hit ereje sem elég rá, hogy megóvja őket. Valak ő, az apáca képében megtestesülő démon, a sátán küldötte.

 

Luis és a Zűrlények  - Luis apukája megszállottan kémleli az éjszakai eget és földönkívüliek után kutat, de álmában sem gondolta volna, hogy esetleg egyszer azok szó szerint bepottyannak a kertjükbe. A gyakran magányos kisfiú hamar összebarátkozik a három fura jövevénnyel és rejtegetni kezdi őket apja elől, aki egy gyerekkori találkozás miatt veszélyesnek gondolja a földönkívüli lényeket. Amikor azonban az elfoglalt apuka miatt az iskolaigazgató bentlakásos iskolába akarja kényszeríteni, Luis komolyan fontolóra veszi, hogy nemcsak segít hazajutni a mókás triónak, de maga is elhagyja a bolygót.

 

Predator - A ragadozó - Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum legveszedelmesebb ragadozói más fajok DNS-ét használva genetikailag módosították magukat, így most erősebbek, okosabbak és halálosabbak, mint bármikor. Mikor egy kisfiú tudtán kívül a Földre vonzza őket, csupán egy exkatonákból álló szedett-vedett csapat és egy morózus technikatanárnő állhat az emberiség pusztulásának útjába.

 

Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció - A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után végre maga is alvadhasson egy jót. Így azután különleges meglepetéssel készül: befizeti Drakulát egy szörnyen társas hajóútra, hogy egy ideig csak saját vérfagyasztó boldogságával törődjön. Az indulásnál kiderül, hogy a tervbe egy apró rög került: Drakula régi barátai is a családi kirándulás résznek tekintik magukat: Farkas, Frankenstein meg talán a Láthatatlan ember is velük tart. De az igazi bajt csak a hajó titokzatos kapitánya, Ericka okozza, ugyanis hátborzongatóan szép, és Drakula teljesen elveszíti a fejét – csakhogy kiderül róla, hogy a végzet asszonya valójában Van Helsing, a vámpírvadász unokája. Mavisnek kell fenntartania az oszladozóban lévő családi békét, és gondoskodni a megnyugtató végről.

 

Alfa /Alpha/ - Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott.
Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja: társai azt hiszik, meghalt, és magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Út közben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében. De ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára.



Filharmónia


Szeptember 13-án, azaz csütörtökön egy szimfonikus hangversenyre kerül sor. Az est karmestere Marco Celli Stein lesz, a zongorához pedig Mihai Ungureanu ül majd. Felcsendül Liszt Ferenc két műve is: Esz-Dúr zongoraverseny no.1, illetve a Haláltánc zongorára és zenekarra. A hangversenyt Csajkovszkij IV. f-moll szimfónia op. 36-ja zárja. A 2. számú bérlet tulajdonosait 18:30-ra várják a filharmónia koncerttermébe.
 

Másnap, azaz pénteken pedig egy zongoraestet tartanak, melynek során Chiyo Hagiwara bűvöli el a közönséget játékával. A zongorista Mozart és Carl Filtsch műveit szólalta meg az est során, mely ugyancsak 18:30-kor kezdődik a koncertteremben. A részvétel ez alkalommal nem bérlethez kötött. Minden érdeklődőt szeretett várnak.




Kiállítás


A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Helyi Tanács és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete a kiállítást szervez Stonawski Tamás műveiből Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában. A kiállítás megnyitója szeptember 13-án 16 órakor kezdődik. A kiállítás október 10-ig megtekinthető.

 

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmári Képzőművészek Egyesülete, a Nagykárolyi Kulturális Központ, a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, valamint a Nagykárolyi „Gróf Károlyi” Kulturális Turizmust Promováló Központ fotókiállítást szervez Mihai Eminescu halálának 129. évfordulója alkalmából a Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájában.


A Nagykárolyi Vénig László Fotóklub tagjai 100 db fényképpel, azokon a kőltő idézeteivel lepik meg a kíváncsi közönséget. Az ünnepélyes megnyitót követően, ami szeptember 6-án 16.00 órától lesz, a kiállítás október 3-ig tekinthető meg.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: