2016-09-27 12:11:39• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 3-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Az Ankora Cinemában


A hét mesterlövész (The Magnificent Seven) - Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullennel (Haley Bennett), egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért.

A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.

Gólyák (Storks) - Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy. Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, amely - hisz ez a dolga - gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül készült kislányt.

Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltűntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz - viszont az egész világ megváltozik.





Filharmónia


Szeptember 27-én 19 órától a Nagykárolyi Kastélyban, 28-án 18.30-tól pedig a Filharmóniában ad koncertet a Fátyol Rudolfból, Leopold Rudolfból és Raluca Stirbatból álló kamarazenekar. 29-én szimfonikus koncert lesz a  Filharmóniában Adrian Petrescu karmester és Flaviu Petrescu trombitaművész közreműködésével.

Szeptember 30-án A rokokótól a tangóig címmel lesz koncert a Filharmóniában 18.30 órai kezdettel. A Gaudeamus kórus koncertjén Bogdan Mihailescu lesz a meghívott vendég.


Kiállítás


Október 12-ig tekinthető meg a Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában Belánszky Demkó Beáta festőművész kiállítása.

A képzőművészeti múzeumban látható a D. Fleiss és az East-West Artist Egyesület által szervezett alkotótábor során készült  művekből összeállított tárlat.

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács és a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében csütörtökön, szeptember 29-én, 16 órakor kerül sor az ŐSZI
SZALON megnyitójára a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába.


Figyelemfelkeltő séta és jótékonysági koncert


Október 1-je, a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából adománygyűjtéssel egybekötött jótékonysági koncerttel és felvonulással szeretne segíteni a Nőszervezet Szatmár megye minden olyan hölgyén, akiket ezzel a betegséggel diagnosztizáltak. Az eseményre október 1-jén, délután 16 órakor kerül sor városunk központjában. Minden kedves résztvevőt arra kérnek,  öltsön magára egy rózsaszínü ruhadarabot, hiszen a rózsaszínű szalag Estee Laudernek köszönhetően a mellrák elleni küzdelem jelképe. Részletek itt.

 

Szüret és szüreti bál


Október első napján két, szürettel kapcsolatos rendezvényt is szervez a szatmári hagyományőrző egyesület a Lépés házban és környékén, a Szejke-tanyán. A délelőtti órákban a gyerekek, este pedig a felnőttek szórakoztatásáról gondoskodnak majd a szervezők. Részletek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: