2014-10-21 14:26:07• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 27-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

A Harag György Színtársulat októberi műsorterve


22-én, szerdán 18 órakor - Antigoné - IFESZT - Csíkszereda - Csíki Játékszín - nagyterem - színpadi nézőtér

25-én, szombaton 15 órakor - A kaktusz virága - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - a budapesti Bánfalvy Stúdió vendégjátéka

19 órakor - A kaktusz virága - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - a budapesti Bánfalvy Stúdió vendégjátéka

27-én, hétfőn 19 órakor - Antigoné - József Attila Színház, Budapest - színpadi nézőtér

28-án, kedden 18 órakor - Ludas Matyi Szatmárban - József Attila Színház, Budapest

30-án, csütörtökön 10 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

12 órakor - Bárány Boldizsár - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - kisterem

18 órakor - Iokaszté királyné - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem - A Debreceni Csokonai Színház vendégjátéka

A színház a műsorváltoztatás jogát fenntartja!


Október 24-től a Grand Mall Cinemában


Automata - A nem is oly távoli jövőben Jacq Vaucan (Banderas), a ROC robotvállalat biztosítási ügynöke rendszeresen vizsgál ki robotmanipulációs ügyeket. Az egyik vizsgálat közben valami olyasmire döbben rá, amelynek mélyreható következményei lesznek az egész emberiség jövőjére.

Harag (Fury) - 1945 áprilisában, pár héttel a II. világháború befejezése előtt a szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren. Itt, a náci Németország kellős közepén állomásozik Don Collier őrnagy (Brad Pitt), becenevén Wardaddy és csapata. A Német Birodalom a végét járja. A katonák a végkimerültség határán állnak, az utolsó leheletükkel küzdenek az életben maradásért, és a németek által elfoglalt területek visszahódításáért. Ebben a kimerítő, ám reményteli időszakban csatlakozik a fiatal újonc, David (Logan Lerman) Wardaddy négy fős legénységéhez, akik Sherman típusú tankjukkal vonulnak a túlerőben levő ellenséges csapatok ellen. A kétségbeesett ifjú katona számára teljesen ismeretlen terep mind a harctér, mind pedig a Harag elnevezésű, hatalmas tank fedélzete. A harckocsi edzett, tapasztalt parancsnoka, Wardaddy szárnyai alá veszi a fiút, hogy megtanítsa neki mindazt, amivel túlélheti a háború borzalmait, és beilleszkedhet a jól összeszokott csapatba (Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal). Az ötfős legénység tisztában van vele, hogy nem sok esélye maradt a több száz fős német sereggel szemben. De bízva tankjuk védelmező erejében, harci tapasztalatukban és egymásba vetett hitükben, ádáz támadásba lendülnek.

Serena - A film egy bestseller regény alapján készült, ami az 1930-as években játszódik. A történet középpontjában George (Cooper) és Serena (Lawrence) állnak, akik friss házasokként Észak-Karolinába utaznak, hogy átvegyék a családi fakitermelő vállalkozást. A filmben a nagy gazdasági világválság idején egy férfinek nem csak anyagi jóléte miatt kell aggódia, hanem amiatt is amikor kiderül, hogy feleségének nem lehet gyermeke.

Serena

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

A Grand Mallban csütörtökön két teljes árú jegy mellé egy adag popcornt kapsz ajándékba!


Komolyzenei koncert


Csütörtökön, október 23-án 18.30-tól szimfonikus koncertnek ad otthont a Dinu Lipatti Filharmónia előadóterme. A műsorban Mozart-művek csendülnek fel, a zenekart Stefan Novak fogja vezényelni, az est szólistái pedig Cipriana Gavrisiu és Smaranda Grigorian lesznek.


Kiállítás


A kapnikbányai Veress Erzsébet és a szatmárnémeti Erdei Máté alkotásait láthatjuk a Szatmári Képzőművészek Egyesületének kiállításán a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében. Részletek itt.

A "GrapH-I-T0ne" kiállítássorozat részeként október 24-ig lesz látható a Stoica Róbert grafikáiból összeállított tárlat az Art Cafféban. Részletek itt.
Ezt követően újabb kiállítás nyílik az Art Cafféban: október 24-én, 19 órakor Bodor Csaba grafikus munkái kerülnek bemutatásra, melynek címe: "Muses on the Streets". A megnyitót követően a DØTS zenekar fog fellépni.

Az Old Place Cafe&Pub-ban október 16-án nyílt meg a "Pho-T0ne" nevet viselő fotó-kiállítássorozat, amelyen ezúttal Babos Katinka fényképei kerülnek bemutatásra. A megnyitón a TranSKlouD zenekar zenélt. A belépés, mint minden alkalommal, ingyenes!

Október 24-én, 21 órakor az ASH Band és a Nomanid Productions szervezésében Jam Session Night lesz a MusiC`at Pub-ban.
Fellépnek: ASH Band, Black River Blues Band, TranSKlouD, DØTS, Láposi "Elvis" Csaba, Stephanie Semeniuc és Medgyesi Balázs, Alex Gibson és még sokan mások. Színes a paletta, hiszen blues, rock, rock and roll, punk rock, világzene, reggae is szerepel a kínálatban. A belépés ingyenes!

A Szatmár Megyei Tanács képzőművészeti galériájában Paduraru Giorgiana (Szatmárnémeti), Sabau Maria (Tasnád) és Sabau Vaslie (Tasnád) közös kiállítását láthatjuk

Románia aranykincsei láthatók a Szatmárnémeti Képzőművészeti Múzeum kiállítótermeiben. Részletek ide kattintva.


Aquastar Fesztivál és halloween-fürdőzés szombaton


Újabb eredeti és egyedi rendezvénnyel rukkol elő a Szatmárnémeti közvetlen közelében található Aquastar aquapark. Észak-Erdély kedvenc vizes élményparkja október 25-én, szombaton egy érdekes fesztiválra és misztikus halloween-fürdőzésre várja a kikapcsolódni vágyókat. Mindezzel párhuzamosan nyílt nap lesz az Aqua Medica Kezelőközpontban is!

 


Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is fergeteges buli lesz a Revelben. Szombat este elő a menő cuccokkal, örüljetek az ősznek és irány a szatmári és környékbéli magyar fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: