2018-10-18 08:13:48• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló október 25-ig

Reméljük, hogy heti programajánlónkban Te is megtalálod a kedvencedet!


 

Mozi:
 

Csillag születik (A Star Is Born) - A show business kegyetlen és kiszámíthatatlan: de mennie kell. Jackson Maine (Bradley Cooper) valaha híres volt, de az ital és az örök turnézás kiszívta minden erejét. Leáldozóban van a csillaga. Ám megismerkedik egy fiatal, naiv és ismeretlen énekesnővel (Lady Gaga), akiben meglátja a zsenit. A férfi támogatja felfedezettjét, és közben beleszeret. Egyre szenvedélyesebb viszonyuk közben egyre jobban el is távolodnak egymástól: mert az ismeretlen lány pályája fantasztikus ütemben ível felfelé.

A világ legnagyobb popdívája, Lady Gaga hatalmas elődjeit követi: a történetet 1937 óta Janet Gaynor, Judy Garland és Barbra Streisand főszereplésével filmesítették meg. A modernizált változat egyben Bradley Cooper rendezői bemutatkozás is. A film egyes jeleneteit a 2017-es Coachellán forgatták, ahol Lady Gaga headlinerként lépett fel. 


A belleville-i zsaru (Le Flic de Belleville) - Baaba zsaru Belleville-ben, Párizs vibráló, multikulturális negyedében, ahol barátnője legnagyobb döbbenetére egész eddigi életét töltötte. A lány régóta próbálja rávenni, hogy továbblépjen vele, messze Belleville-től... és a férfi anyjától. Egy éjszaka Baaba gyerekkori barátját, Rolandot a szeme láttára lövik agyon. Annak reményében, hogy megtalálja barátja gyilkosát, Baaba Roland helyére lép összekötő tisztként a Francia Konzulátuson Miamiban.

Baaba azonban minden lében kanál édesanyja kíséretében költözik Floridába, ahol összeáll Ricardóval, az örökké morcos zsaruval, akit azért rendeltek mellé, hogy helyi idegenvezetője legyen. A dinamikus duó beleveti magát a nyomozásba...


Halloween - Jamie Lee Curtis visszatér Laurie Strode ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.

A horrormester John Carpenter az executive producere és kreatív konzultánsa a nagysikerű horror-sorozat legújabb részének, a producer pedig Jason Blum (Tűnj el!, Széttörve, Parajelenségek). Carpenter klasszikusa ihlette a történetet, melyet David Gordon Green és Danny McBride írtak, és Green volt a rendező. 


Johnny English újra lecsap (magyar szinkronnal) - 2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…


Venom - Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van. A Marvel-univerzum egyik legizgalmasabb figurája végre filmet kap, és megvan hozzá a méltó főszereplő, Tom Hardy, akit a Zombieland rendezője irányít. 
 

 



Zene:
 

Október 18. csütörtök - 18:30 (7. bérlet), helyszín: Filharmónia terme

 

 

SZIMFONIKUS HANGVERSENY

 

Karmester: ALEXANDRU MIJA
Szólista: ALEXEI NABIOULIN – zongoraművész


Műsoron:
P.I. Ceaikovski: V. e-moll szimfónia op.64
Al. Scriabin: Fisz-moll zongoraverseny op.20



Október 19. péntek - 18:30, helyszín: Filharmónia terme

 

 

NÉGYKEZES ZONGORAEST

 

BREZÓCZKI-WEDEWARDT GABRIELLA
CZUMBIL BERNADETTE

 

Műsoron:
W. A. Mozart: D-dúr szonáta, KV 381 (123a)
Fr. Schubert: D-dúr Rondó, op. 138
J. Brahms: Szerelmi dalkeringők op. 52a, no. 1, 2, 4, 6, 8, 9, 10, 11
Cl. Debussy: Petite Suite
G. Bizet: Gyermekjátékok op. 22
A. Dvořak: Szláv táncok op 46, Á-dúr no. 5 és g-moll no. 8
J. Brahms: 1. g-moll Magyar tánc


 

Október 25. csütörtök - 18:30, helyszín: Filharmónia terme

A SZÁZAD HANGJAI

Karmester: STEFAN NOVAK
A Szatmári Ortodox Egyházak Egyesített Kórusai részvételével

 


 

Előadás:

 

Tekergő mesedélután az Aranykapu Fonó-Házban

 


Október 18-án, csütörtökön délután a Tekergő Meseösvény Egyesület izgalmas, mesés kikapcsolódásra hív kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. A Tekergő mesedélutánok alkalmával minden korosztályt élőszavas mesemondással, népmesékkel, játékkal és népdalokkal szórakoztatják a mesélők. A mesemondók tarisznyájukat nyakukba akasztották és ezúttal Szatmárnémetibe is ellátogatnak. Csatlakozzatok ti is, hadd szóljon a mese, tekeredjék a játék ezen a délutánon is!

17:30-tól családokat várnak sok mesével, játékkal, 19:00 órától a felnőtteket hívják egy tréfás dalos-mesés estére. Mesél: Hajós Erika. Dalol: Both Zsuzsa. Helyszín az Aranykapu Fonó-Ház, Holló (Marasesti) utca 12.


A romániai magyarság 100 éve

A romániai magyarság 100 éve című történelmi előadások sorozata 2018. október 18-án folytatódik Szatmárnémetiben. A következő előadást dr. Novák Zoltán Csaba, történész, szenátor tartja. Az előadásra 2018. október 18-án, 16 órai kezdettel, a szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében kerül sor. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Szatmárnémeti Szent István Kör tagjai.


Lizi és a Mindenttudó Porcica 

Október 18-án Hajós Erika könyvének, a Lizi és a Mindentudó Porcicának a bemutatóját tartják a Szatmár Megyei Könyvtárban. A szervezők szeretettel várnak mindenkit október 18-án 13.00 órától. Kedvcsinálóként: Lizi és a Mindentudó Porcica egy meseregény, melyben az elején még olvasni sem szerető Lizi, és az osztályban kicsúfolt Matyi összefognak, hogy megmentsék az elszunnyadt könyvtárat, és újból tanítsák meg olvasni az iskola gyermekeit. A nyomozó-rejtvényfejtő munkában segítségükre van Mindentudó Porcica és Hangya, de sokan mások is bekapcsolódnak a nagy feladat megoldásába!

 


 

Kiállítás
 

Băbuţ Dorica és Szigeti Camelia festmény kiállítása

Szatmár Megyei Tanács Képzőművészeti Galériája a helyszín. A kiállítás 2018. október 4 - 2018. november 21. között tart nyitva.


Retro 2018 - Őszi parádé

Az oldtimer autók szerelmeseit vasárnap 11 órára várják a Szabadság térre, ahol ingyenesen lehet megcsodálni az előző évszázad négykerekű csodáit. A kiállítás után egy felvonulás is lesz, úgyhogy igazán népszerű eseménynek nézünk elébe.

 

Történelmi előadás és ünnepi műsor az 1956-os magyar forradalom tiszteletére

Az 1956-os magyar forradalom 62. évfordulóján, nemzeti ünnepünk alkalmából, a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szent István Kör megemlékezést rendez. Az eseményre 2018. október 23-án, kedden, 17 órától kezdődően kerül sor a szatmárnémeti Református főgimnázium dísztermében.
 

Az ünnepi műsor bevezetéseként Gnandt Zoltán történelem tanár, a szatmárnémeti 10. sz. általános iskola igazgatója tart rövid történeti áttekintést a forradalom eseményeiről. Ezt követően Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának és a Film Positive Productions KFT. támogatásával, a Trezor c. film vetítésére kerül sor. A mintegy egy órás játékfilm története onnan indul, hogy az 1956-os októberi forradalom során eltűnik a budapesti Belügyminisztérium trezorjának kulcsa. A forradalom leverése után egy börtönbe ülő, bankrablással vádolt rabnak kell feltörnie a trezort. Amit találnak, viszont egészen más, mint amire számítottak …

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: